NOLE OPTIMISTA PRED ROLAN GAROS: Rafa, ne dam ti pehar
Foto: Beta AP

Naložen

NOLE OPTIMISTA PRED ROLAN GAROS: Rafa, ne dam ti pehar

Tenis -

Srpski teniser svestan da je Španac favorit i da će put do odbrane titule biti vrlo težak, ali veruje da će mu dolazak Andrea Agasija mnogo pomoći

Srpski teniser Novak Đoković ulogu favorita na predstojećem Rolan Garosu, koji počinje 28. maja, predaje Špancu Rafi Nadalu, za koga smatra da igra najbolji tenis u 2017. godini.Drugi reket sveta, ipak, ne odustaje od odbrane titule u Parizu, napominjući da mu mnogo znači dolazak Andrea Agasija.- Ove godine najbolji tenis su prikazali Federer i Nadal, koji je i najveći favorit za pobedu ovde. Naravno, od velikog značaja za mene biće i dolazak Andrea Agasija, s kojim sam počeo saradnju upravo ovde u Parizu. Nadam se da će mi njegova uloga pomoći da doguram što dalje, i najvažnije, da se i ja osećam dobro - rekao je Đoković.

Drugi reket sveta ističe da mu je lepo što je ponovo ovde i da mu je jedan od najvećih uspeha u karijeri bilo osvajanje Rolan Garosa prošle godine.- Osećam se više francuski. Šalu na stranu, sjajno je vratiti se ovde i prisetiti se uspomena od prošle godine. Bio je to vrhunac moje karijere, zajedno s porodicom sam proslavio taj uspeh. Mnogo godina sam pokušavao da osvojim ovaj trofej i ostvario sam poseban odnos s francuskom publikom. Vratiti se ovde kao šampion je svakako novo iskustvo i sigurno će uticati na moj pristup turniru. Moji snovi su se ostvarili kad sam osvojio Kup musketara - zaključio je Nole.

Preskače Pariz?JANKO IMA UPALU PLUĆASrpski teniser Janko Tipsarević možda neće nastupiti na predstojećem Rolan Garosu zbog upale pluća.- Pre nekoliko dana sam dobio jaku upalu pluća i temperaturu, uz alergijsku reakciju. Doktori su mi propisali dozu antibiotika, uz dijagnozu pneumonija. Ne znam kako sam uopšte dobio prvi meč. Trenutno se oporavljam i nadam se da ću biti spreman za Pariz - rekao je Tipsarević za Sport klub.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko je Andrea Agasi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track