Novak: Hoću da se izigram sa Stefanom!
Foto: Rojters

Đoković uoči Mastersa u Londonu

Novak: Hoću da se izigram sa Stefanom!

Tenis -
Narednu sedmicu iskoristiću da se posvetim sinu, a posle ću razmišljati o borbi za prvo mesto

Plasman u polufinale na završnom mastersu značio bi siguran ostanak Novaka Đokovića na prvoj poziciji na kraju godine. Ako Nole ne prođe grupnu fazu, a pritom Federer zabeleži sve pobede na turniru i osvoji Dejvis kup, Švajcarac će biti najbolji na svetu.U finiš trke za najboljeg tenisera sveta u ovoj godini Đoković ulazi sa 1.310 bodova prednosti u odnosu na Rodžera Federera, prvog pratioca na ATP listi. Iako je to na prvi pogled velika razlika, kalkulacije govore da Noleta čeka još mnogo posla da bi zadržao mesto na kojem se nalazi. Na završnom turniru nema slabih rivala, pa će biti potreban maksimum za tri pobede koje su garancija za broj jedan. Može Nole i bez ijedne pobede da ostane najbolji, ali onda bi morao da gleda u Federerovo dvorište.Dok ne počne turnir u Londonu, pred Đokovićem je sedam dana koje će posvetiti sinu Stefanu.- Radujem se što ću imati sedmicu da napunim baterije, malo se oporavim i, naravno, posvetim porodici, sinu i supruzi. Posle toga ću da razmišljam o Londonu - rekao je Nole.Svoju veličinu Novak je pokazao i komentarišući rivala za prvo mesto Rodžera Federera.- Popravio je igru znatno u odnosu na prošlu sezonu. Ne mislim da u njegovom slučaju starost igra bilo kakvu ulogu, jer sada igra najbolji tenis u karijeri. Uvek je jedan od glavnih kandidata za titulu - biranim rečima zaključio je srpski teniser razgovor o velikom rivalu.

Diše Noletu za vratom... Rodžer Federer
Diše Noletu za vratom... Rodžer Federer

ATP LISTA Trojica Srba među stotinu najboljih na planeti TROICKI NA KORAK OD TOP 100Dok je Dušan Lajović doživeo veliki pad na ATP listi, Viktor Troicki je nastavio da napreduje i uskoro bi mogao da bude četvrti Srbin u top 100. Lajović je trenutno na 71. poziciji, što je 14 mesta slabije od prošle nedelje, Krajinović drži 97. mesto, dok je Troicki 106. Na završnom turniru sezone umesto povređenog Nadala učestvovaće Čilić, kao prvi ispod crte (osmog mesta na listi).ATP lista: 1. Novak Đoković 10.100, 2. Rodžer Federer 8.700, 3. Rafeal Nadal 6.835, 4. Stanislas Vavrinka 4.895, 5. Kej Nišikori 4.625, 6. Endi Mari 4.475, 7. Tomaš Berdih 4.465, 8. Miloš Raonić 4.440, 9. Marin Čilić 4.150, 10. David Ferer 4.045.

Žreb za masters u LondonuGRUPA A- Novak Đoković- Stanislas Vavrinka- Tomaš Berdih- Marin ČilićGRUPA B- Rodžer Federer- Kej Nišikori- Endi Mari- Miloš Raonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track