OD SVITANJA DO SUMRAKA I NAZAD: Troicki uz oscilacije savladao Rama i stigao u treće kolo US opena
Foto: Fonet

Polako se vraća u formu

OD SVITANJA DO SUMRAKA I NAZAD: Troicki uz oscilacije savladao Rama i stigao u treće kolo US opena

Tenis -
Posle šest uzastopnih poraza Viktor zabeležio drugu uzastopnu pobedu

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je Amerikanca Radživa Rama 7:6, 6:4, 3:6, 6.3 i plasirao se u treće kolo US opena.

Za razliku od prvog kola u kome je savladao Francuza Fransesa Tijafoa (7:5, 6:4, 6:3), drugi reket Srbije je sada izgubio set iako nije delovalo da će tako biti. Viktor je u trećem setu imao brejk prednosti, pa se činilo da će rutinski privesti meč kraju. Međutim, pao je u igri, Ram je to iskoristio i dobio taj deo igre.

Troicki je više puta u poslednje vreme gubio dobijene mečeve, pa njegovim navijačima nije bilo svejedno, naročito kada je i u četvrtom setu stekao, pa izgubio brejk prednosti. Ipak, nije dozvolio iznenađenje. Ponovo je oduzeo servis rivalu i otišao u treće kolo.

Troicki je protiv Rama, ako se izuzmu oscilacije u drugoj polovini meča, potvrdio da je izašao iz loše forme, jer je pre dolaska u Njujork imao šets uzastopnih poraza. Prethodno, poslednju pobedu zabeležio je u trećem kolu Vimbldona.

Ovo je bio prvi susret Troickog i Rama, a 22. teniser sveta opravdao je ulogu favorita. Amerikanac je trenutno 88. na ATP listi, što mu je najbolji plasman u karijeri u singlu, s obzirom na to da je reč o specijalisti za dubl.

Troicki će se u trećem kolu sastati sa pobednikom duela između Britanca Aljaža Bedenea i Amerikanca Donalda Janga. Ukoliko bi srušio i tu prepreku, u osmini finala bi se verovatno sastao sa petim nosiocem Stenom Vavrinkom.

Bedene je 57. na ATP listi, a Viktor je dobio oba njihova dosadašnja duela. Sastali su se nedavno na Vimbldonu, bilo je 3:1 za Srbina, a prethodno prošle godine na čelendžeru u Banjaluci kada je takođe bolji bio Troicki 2:0. Jang je 68. igrač planete. I sa njim Beograđanin ima pozitivan skor, jer je dobio jedini njihov meč, 2012. u Madridu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track