OVO SE NIKADA NIJE DESILO: Evo kako su ponizili Nadala pred meč protiv Đokovića
Foto: Fonet

Finale ATP u Pekingu

OVO SE NIKADA NIJE DESILO: Evo kako su ponizili Nadala pred meč protiv Đokovića

Tenis -
Finale u Pekingu biće 45. međusobni duel, a nikada do sada se nije desilo da jedan teniser bude toliko favorizovan na kladionicama kao što je to sada slučaj sa srpskim teniserom

Najbolji svetski teniser Novak Đoković igraće u nedelju od 13.30 finale turnira u Pekingu protiv Rafaela Nadala. Biće to njihov 45. međusobni duel, a Španac trenutno vodi 23:21.

Nikada do sada se nije desilo da u njihovim međusobnim mečevima svetske kladionice tako ponize jednog od dvojice igrača, kao što je to slučaj sada sa Nadalom. Kvota na pobedu Đokovića je u proseku 1.1, što znači da je srpski teniser apsolutni favorit, dok se na trijumf Španca u finalu stavlja kvota 6.5 i više.

Međutim, ovakav trend na kladionicama i ne čudi s obzirom da je Đoković u polufinalu protiv Davida Ferera upisao 28. pobedu u Pekingu iz isto toliko mečeva. Tačnije, Đoković nikada nije poražen na ovom turniru.

Pet puta je srpski teniser igrao finala, 2009. je bio bolji od Marina Čilića 6:2, 7:6, godinu dana kasnije pao je David Ferer 6:2, 6:4.

Đoković nije nastupao na ovom turniru 2011. godine, a 2012. je nastavio trend pa je u finalu bio bolji od Žoa- Vilfreda Conge 7:6, 6:2.

Novak i Rafa su svoje prvo finale u Pekingu igrali 2013. godine kada je bilo 6:3, 6:4, a prošle godine pred srpskim asom oružje je položio Tomaš Berdih 6:0, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track