PODLO: Novak Đoković žrtva političkog obračuna
Foto: Beta/Ap

Srpski teniser u centru skandala u Italiji

PODLO: Novak Đoković žrtva političkog obračuna

Tenis -
Opozicija tvrdi da je gradska vlast u Milanu bez pokrića uplatila najboljem igraču sveta 50.000 evra

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković našao se ni kriv ni dužan u centru političke afere koja drma italijansku pokrajinu Lombardiju. Sa ciljem da se dokopaju vlasti u gradu, opozicionari su iskopali da je neko iz aktuelne vlasti Noletu bez pokrića dao 50.000 evra.Zanimljivo je to što je priča već objavljivana, a sad je aktuelizovana u predizborne svrhe. Sam autor teksta je dan nakon prvog objavljivanja demantovao priču.- Reč je o političkom obračunu vlasti i opozicije. Čim je vest objavljena, novinar je poslao demanti i izvinjenje. Pošto se sad ponovo zaoštrava politička borba na lokalu u Milanu, neko je ponovio netačne informacije. Novak nije uzeo ni dinara - saznaje Kurir od izvora bliskih Ðokoviću.Čelnici Milana poslali su veoma jasan odgovor.- Tražili smo osobu koja je oličenje zdravog života, poštovanja drugih i životne sredine, i među brojnima je identifikovan Novak Ðoković. On je broj jedan i u sportu i u humanitarnim akcijama. Predlog je da se uključe deca od osam do 12 godina iz teniskih škola, a 50.000 evra trebalo je da pokriju troškove organizacije koji nisu obezbeđeni uz pomoć sponzora.

Baš im smetaPOVEZIVALI GA S MAFIJOMInteresantno je to što ovo nije prvi put da se Novak Ðoković pogrešno optužuje u Italiji. Naime, srpski teniser bio je umešan u skandal s kladioničarskom mafijom. Tad se pisalo da je tokom prisluškivanja razgovora osumnjičenih kladioničara jedan od njih pomenuo našeg asa, a to je bilo dovoljno medijima u Italiji da Noleta osumnjiče za nameštanje. I tad je dokazano da Novak nije imao nikakve veze s kladionicama.

Ništa od investicijeNE GRADIM HOTEL NA KOPAONIKUPorodica Ðoković demantovala je jučerašnju informaciju da će početi izgradnju hotela na planini Kopaonik.- Želimo da vas obavestimo da informacije u vezi sa učešćem Novaka Ðokovića u izgradnji hotela na Kopaoniku nisu istinite - saopšteno je iz PR službe porodice Ðoković.Mediji su prvobitno objavili da će se hotel Novaka Ðokovića graditi na mestu sadašnjeg kafića „Doli Bel“, na površini od oko 1.000 kvadrata. Na vrhu Kopaonika, navodno, hotele je trebalo da gradi i njegov otac Srđan Ðoković, i to na lokaciji Krst, blizu staze Malo jezero.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track