POKRENUTA INICIJATIVA:  Novak Đoković postaje počasni građanin Nikšića
Foto: Fonet

Crnogorci ga cene

POKRENUTA INICIJATIVA: Novak Đoković postaje počasni građanin Nikšića

Tenis -
Dovoljno je reći Novak Đoković", obrazložili su odbornici Vladan Raičević i Arsenije Lalatović i ocenili da su brojni argumenti za predlog da se sportskom asu dodeli titula počasnog građanina

Odbornici Demokratskog fronta podneli su inicijativu nikšićkom parlamentu da jedan od najboljih svetskih sportista, srpski teniser Novak Đoković, bude počasni građanin Nikšića - postojbnine njegovih predaka.

"Dovoljno je reći Novak Đoković", obrazložili su odbornici Vladan Raičević i Arsenije Lalatović i ocenili da su brojni argumenti za predlog da se sportskom asu dodeli titula počasnog građanina.

Oni naglašavaju da se u čitavom svetu njegovo ime pominje u pozitivnom kontekstu, da je međunarodni sportski i ljudski brend koji na najbolji način reprezentuje kraj iz kojeg dolazi, uzor milionima mladih širom sveta, čovek čija humanost prati sportsku dimenziju.

"Čovek je koji podstiče toleranciju i solidarnost, na taj način dajući doprinos razvoju svesti za unapređenje tekovina demokratskog društva, ali i tradicije koja je karakteristična za njegove korene. Zbog vrhunskih sportskih rezultata, u sprezi sa ličnošću dokazanog dobročinitelja i humaniste, imenovan je za nacionalnog ambasadora UNICEF-a", naveli su Raičević i Lalatović.

Postojbina porodice prvog svetskog reketa je Nikšić, odnosno selo Jasenovo Polje, podsetili su inicijatori i dodali da "Novak to uvek ističe sa posebnim zadovoljstvom, ponosom i poštovanjem".

"Činjenica je da jedan od najboljih sportista sveta ima poreklo i utemeljenje u gradu pod Trebjesom. Širom sveta na najbolji način promoviš časno bratstvo Đoković koje je, kao što znamo, duboko utemeljeno u Nikšićiu. Time promoviše i Nikšić i Crnu Goru, pa je jasno zašto ovaj predlog treba podržati", kažu odbornici DF-a i podsećaju da je Novak učestvovao i u obnovi crkve u Jasenovom Polju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track