PRVI ČOVEK BEOGRADA: Tašmajdan spreman za revanš Britancima posle 60 godina
Foto: Beograd.rs

Zadovoljstvo urađenim

PRVI ČOVEK BEOGRADA: Tašmajdan spreman za revanš Britancima posle 60 godina

Tenis -

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović, potpredsednik Goran Đoković i ministar omladine i sporta Vanja Udovicić obišli su renovirani stadion Tašmajdan na kom će se u julu odigrati meč četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije.

"Očekuje nas još jedan spektakl na Tašu, posle spektakularnog rok koncerta na otvaranju kultnog mesta za mnoge generacije Beograđana. Siguran sam da će ovaj stadion to da bude i za neke nove generacije. Već u julu ovde ćemo moći da gledamo duel Novaka Đokovića i Endija Mareja, broja 1 i broja 2 u svetskom tenisu", rekao je Mali.

On se posebno zahvalio specijalnom gostu Ivku Plećeviću, nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije, koji je igrao 1956. meč Dejvis kupa protiv Velike Britanije, takođe na Tašmajdanu.

"Zadovoljstvo mi je što je danas sa nama ovde Ivko Plećević , taj meč smo izgubili, ali verujem da ćemo sada imati više sreće, pobediti i plasirati se u polufinale", istakao je Mali.

Plećević je izrazio oduševljenje novim izgledom Tašmajdana rečima da su nekadašnji stadion i ovaj novi dve dimenzije.

"Liče jedan na drugi, ali ovo sad je druga dimenzija, otprilike kao i igrači. Mi smo onda igrali tenis pet meseci, dok je bilo lepo vreme, a posle smo igrali fudbal i druge sportove, dok su Britanci igrali cele godine, putovali po turnirima. Ali, tako je kad si siromah. Ovde smo izgubili i od Meksikanaca, a jedino smo pobedili Egipćane, a ja sam imao sreću da igram sva tri meča. Očekujem spektakl od ovog meča i nadam se pobedi, mada neće biti lako, kao što mi mislimo", rekao je Plećević.

Predsednik TSS Mirko Petrović istakao je da je velika stvar što će Srbija igrati sa Britancima, baš 60 godina kasnije.

"Hvala gradu Beogradu, imamo kontinuitet saradnje, počevši od duela sa Kazahstancima u Dejvis kupu i Belgijanka u FED kupu u Pioniru, pa sada duela sa Britancima na Tašmajdanu. Polovinom maja ovde će doći ITF inspekcija u kontrolu, ali ne verujem da će biti problema. Zadovoljni smo onim što smo videli, očekujem spektakl i našu pobedu. Vreme je za revanš posle 60 godina", izjavio je Petrović.

Duel između Srbije i Velike Britanije na programu je od 15. do 17. jula, a igraće se na šljaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track