RAFA BRANI HRVATICU: Nadal odbio da igra protiv Nika Kirjosa zbog uvreda na račun Done Vekić
Foto: Reuters

Španac ne oprašta

RAFA BRANI HRVATICU: Nadal odbio da igra protiv Nika Kirjosa zbog uvreda na račun Done Vekić

Tenis -
Zbog odbijanja Španca da igra protiv mladog Australijanca, raspored je promenjen u poslednjem trenutku, pa je Nadal odigrao singl meč protiv drugog Australijanca Lejtona Hjuita

Španski teniser Rafael Nadal odbio je da igra protiv Nika Kirjosa u Njujorku zbog njegovih uvredljivih komentara na račun hrvatske teniserke Done Vekić, prenose američki mediji.

Proizvođač sportske opreme "Najki", koji je sponzor obojici igrača, organizovao je u "Akademiji Džona Mekinroa" egzibicioni duel pred start US Opena. Međutim zbog odbijanja Španca da igra protiv mladog Australijanca, raspored je promenjen u poslednjem trenutku, pa je Nadal odigrao singl meč protiv drugog Australijanca Lejtona Hjuita.

Kirjos je nedavno bio inicijator velikog skandala. Tokom meča protiv Stana Vavrinke u Montrealu Švajcarca je uvredio porukom da je Tanasi Kokinakis spavao s njegovom devojkom Donom Vekić.

Kažnjen je istog dana sa 10.000 evra, a ove nedelje je zaradio uslovnu suspenziju na 28 dana, koja bi bila aktivirana u slučaju novog incidenta.

Većina najboljih tenisera na svetu, među njima i Novak Đoković, odmah je osudila ponašanje Australijanca, a među njima i Nadal, koji je jasno poručio da je Kirjos "pogrešio i da će promeniti svoje ponašanje jer je to potrebno da bi bio deo teniskog sveta".

Nik Kirjos će na startu poslednjeg Gren slema u sezoni igrati protiv Endija Marija, dok će Rafael Nadal prvog rivala imati u liku Hrvata Borne Ćorića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track