RUSI NE ODUSTAJU: Šarapova na spisku učesnika Olimpijskih igara
Foto: AP

Maša se nada da će videti Rio

RUSI NE ODUSTAJU: Šarapova na spisku učesnika Olimpijskih igara

Tenis -

Ruska teniserka Marija Šarapova biće deo olimpijske teniske selekcije te zemlje i pored toga što je suspendovana posle otkrivanja da je pozitivna na zabranjenu suptancu, meldonijum.

"Do kraja nedelje ćemo rešiti pitanje njenog učešća na Olimpijskim igrama. Već smo je upisali na spisak selekcije", rekao je danas predsednik Teniskog saveza Rusije Tarpiščev.

Međunarodna teniska federacija suspendovala je Šarapovu u martu pošto je sama priznala da je uzimala meldonijum u zdravstvene svrhe.

Šarapova je priznala da je pala na doping testu na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru, pošto su njeni rezultati bili pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska anti doping agencija (WADA) početkom godine stavila na listu zabranjenih. Ona je tvrdila da je iz zdravstvenih razloga uzimala meldonijum i da nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih. Meldonijum se koristi kod bolesti srca i utvrđeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Zabranjen je u SAD, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Azerbejdžanu i Jermeniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track