SERENA I MAREJ UDARILI NA NOVAKA: Da li bi tako govorio da imaš ćerku?!
Foto: Fonet

Osuli paljbu po Đokoviću

SERENA I MAREJ UDARILI NA NOVAKA: Da li bi tako govorio da imaš ćerku?!

Tenis -
Strasti se ne smiruju posle konferencije za medije Novaka Đokovića posle finala u Indijan Velsu.

Izjave prvog reketa sveta oko nagrada na turnirima u muškom i ženskom tenisu izazvale su burne reakcije u "belom sportu".

Poslednji u nizu oglasili su se Serena Vilijams i Endi Marej.

"Razočarana sam. Da imam i sina i ćerku, ne bih mogla da kažem da sin zaslužuje više, samo zato što je muško. Volela bih da zarade podjednako. Igram tenis od svoje druge godine. Novak ima pravo na svoje mišljenje, ali sigurna sam da ćerki, da je ima, ne bi mogao da kaže da dečaci zaslužuju više", rekla je Serena Vilijams.

Isto misli i Marej.

"Kada Serena igra na Centralnom terenu, a u isto vreme se imate muški meč sa, na primer, Stakhovskim, ljudi će pre ići da gledaju teniserke. Dakle, popularnost muškog i ženskog tenisa zavisi od rivala koji igraju", izjavio je Britanac.

On veruje da je popularnost muškog tenisa došla kao splet okolnosti.

"Dogodilo se da u poslednjih desetak godima ima dosta velikih rivalstava. To je sjajno. Međutim, ceo naš sport treba da napreduje i profitira, a ne samo u muškoj konkurenciji. Nagrade treba da budu podjednake".

Na kraju, Marej se osvrnuo na izjavu direktora turnira u Indijan Velsu Rejmonda Mura, koji je u međuvremenu podneo ostavku.

"To je rekao u momentu kada je žensko finale gledalo 16.000 ljudi", završio je priču Endi Marej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track