ŠKOT OSTAO U IGRI: Marej bolji od Raonića, sa Nišikorijem borba za polufinale
Foto: Reuters

Masters u Londonu

ŠKOT OSTAO U IGRI: Marej bolji od Raonića, sa Nišikorijem borba za polufinale

Tenis -
Marej posle ove pobede ima skor 1:1, dok Miloš Raonić sada ima dva poraza, a u narednom kolu se sastaju Federer i Marej, te Nišikori i Raonić. Posle pobede Švajcarca u današnjem duelu šansu za prolaz u polufinale će u poslednjem kolu tražiti Škot i Japanac

Škotski teniser Endi Marej ostvario je prvu pobedu na završnom Mastersu u Londonu. Marej je u drugom kolu grupe B savladao Kanađanina Miloša Raonića rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:5. Marej sada ima jednu pobedu i jedan poraz, a u narednom kolu će se boriti za plasman u polufinale u duelu sa Federerom, dok je Raonić posle večerašnjeg meča zabeležio i drugi poraz. Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a oduzetih servisa nije bilo sve do šestog gema kada je Endi Marej uspeo da iskoristi prvu brejk šansu, povede sa 4:2, a potom materijalizuje stečenu prednost za velikih i ispostaviće se nedostižnih 5:2. U nastavku brejkova nije bilo, pa je Škot prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:3.Drugi period počeo je bolje za Britanca koji je u trećem gemu oduzeo servis Milošu Raoniću, poveo sa 2:1, ali je već u sledećem gemu, ribrejkom, Kanađanin uzvratio i došao do izjednačenja – 2:2. U daljem toku seta brejkova nije bilo i kada se konačno razrešenje očekivalo u taj-brejku Endi Marej je oduzeo servis rivalu u jedanaestom gemu, poveo sa 6:5, a potom potvrdio teško stečenu prednost i osvojio drugi period sa 7:5.

Endi Marej posle ove pobede ima skor 1:1, dok Miloš Raonić sada ima dva poraza, a u narednom kolu se sastaju Federer i Marej, te Nišikori i Raonić. Posle pobede Švajcarca u današnjem duelu šansu za prolaz u polufinale će u poslednjem kolu tražiti Škot i Japanac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track