SKROMNI VAVRINKA: Nisam za veliku četvorku svetskog tenisa
Foto: Reuters

Iskreno

SKROMNI VAVRINKA: Nisam za veliku četvorku svetskog tenisa

Tenis -
I dalje verujem da nisam dobar kao oni, pošto je prošlo 10 godina na turu, a oni su tu i sve su osvojili - rekao je Švajcarac

PARIZ - Vavrinka je juče u Parizu osvojio prvu titulu na Rolan Garosu, a drugi grend slem trofej u karijeri.

On je u finalu posle četiri seta pobedio prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i prekinuo njegov niz od 28 pobeda.

Godinama su Rodžer Federer i Rafael Nadal smatrani najboljima, a onda se tu "umešao" Đoković, pa zatim Endi Marej i oni se smatraju "velikom četvorkom" svetskog tenisa. Federer je do sada osvojio 17 grend slem titula, Nadal 14, Đoković osam, a Marej i Vavrinka po dve.

"I dalje verujem da nisam dobar kao oni, pošto je prošlo 10 godina na turu, a oni su tu i sve su osvojili. Ali, dovoljno sam dobar da ih pobeđujem na velikim turnirima i osvojim dva grend slem trofeja", rekao je Vavrinka.

" 'Velika četvorka' će uvek biti 'velika četvorka'. Da li želim da se upoređujem sa njima? Ne. Samo želim da idem dalje, da napredujem i da ih pobeđujem", rekao je 30-godišnji Vavrinka.

Pre nego što je pobedio Nadala u Melburnu, u međusobnim duelima imao je 12 poraza iz 12 mečeva. Prošlog utorka izbacio je Federera u četvrtfinalu Rolan Garosa i ostvario treću pobedu u 19 mečeva, dok je pre finalnog meča protiv Đokovića, srpskog tenisera pobedio tri puta u 20 duela.

Naredni izazov za Vavrinku biće Vimblon, jedini grend slem turnir na kome nikada nije prošao dalje od četvrtfinala. Taj turnir u Londonu trajaće od 29. juna do 12. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track