SRPSKE TENISERKE: Očekujemo neizvestan meč, ali verujemo u pobedu protiv Belgije
Foto: Saša Pavlić

Sve spremno za duele u Beogradu

SRPSKE TENISERKE: Očekujemo neizvestan meč, ali verujemo u pobedu protiv Belgije

Tenis -

Duelom Aleksandre Krunić i Kirsten Flipkens počeće meč teniskih reprezentacija Srbije i Belgije, u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa, odlučeno je danas žrebom u Beogradu.

Duel Krunić i Flipkens počeće sutra od 13 časova u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić". Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je da očekuje neizvesan duel protiv Belgije i dodala da će u prvom meču protiv Kirsten Flipkens morati da bude mirna kako bi ostvarila pobedu. "Znam mnogo o Kirsten. Viđamo se često na turnirima. Ona je dobra igračica, mnogo koristi bekhend slajs, ima dobar forhend, slična je Italijanki Roberti Vinči, samo ne izlazi toliko na mrežu. Moraću da budem strpljiva i mirna ako želim da pobedim", rekla je Krunić posle žreba u "Barutani" na Kalemegdanu. Ona je pozvala publiku da u što većem broju dodje u dvoranu Aleksandar Nikolić. "Želela sam da igram prvi meč, jer bih izgubila mnogo energije kada bih navijala pored terena... Ovako ću biti mirna", dodala je Krunić. Njena rivalka Flipkens istakla je dobru atmosferu u reprezentaciji i želju za povratkom u Svetsku grupu Dejvis kupa. "Nisam igrala prethodni duel zbog povrede, ali sada sam spremna i željna igre za nacionalni tim. Imamo šansu da se vratimo u Svetsku grupu. Dobro je što nastupamo u gotovo najjačem sastavu. Janina i ja smo obe spreme da se takmičimo i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo pobedu", rekla je Flipkens. "Aleksandra je dobra igračica, očekujem težak i neizvestan meč, jer sam sigurna da će pružiti 100 odsto svojih mogućnosti", dodala je ona. Posle njih na teren će Jovana Jakšić i Janina Vikmajer.

"Nikada nismo igrale, ali smo mnogo puta trenirale jedna protiv druge. Imamo isti stil igre, agresivan. Znam mnogo o njoj... Želela sam da igram drugi meč, jer mi tako više odgovara. Drago mi je što sam ponovo deo reprezentacije, jer nema lepšeg osećaja o toga kada igrate za svoju državu", rekla je Jakšić. Janina Vikmajer je istakla da nikada nije igrala protiv Jovane Jakšić, ali da veruje u pobedu. "Nikada nisam igrala protiv nje. Uzbuđena sam zbog toga, ali i nastupa za svoju državu. Ne znam šta mogu da očekujem u sutrašnjem meču, ali verujem da će selektor da mi pomogne", rekla je Vikmajer. U nedelju od 13 časova na programu su uzvratni mečevi u singlu, posle kojih će se igrati duel dublova. Najavljeno je učešće Ivane Jorović i Nine Stojanović protiv Izalin Bonaventir i An-Sofi Mestah. "Ivana i ja smo igrale zajedno kao juniorke. Osvojile smo Evropsko prvenstvo do 18 godina. Znamo se dovoljno dugo i znamo ko šta treba da radi na terenu. Daćemo sve od sebe da pobedimo, ali i verujemo u to, jer smo u Kraljevu igrale protiv još jačeg dubla i bile smo blizu pobede. To nam je dokaz da možemo bilo koga da pobedimo", rekla je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track