Švajniju nisu dali da navija za Anu
Foto: Profimedia

Ekskluzivno Kurir sa dečkom srpske teniserke

Švajniju nisu dali da navija za Anu

Tenis -
Pravila su jasna - ni uredna akreditacija, a ni status svetskog fudbalera nisu pomogli Nemcu da pored obezbeđenja uđe na tribine usred gema

Specijalni izveštač Milan Nastić, ParizDečko Ane Ivanović Bastijan Švajnštajger morao je da „poljubi vrata“ terena broj 1 na Rolan Garosu jer obezbeđenje nije želelo da ga pusti na tribine u toku prvog gema odlučujućeg seta na meču naše teniserke sa Japankom Misaki Doi.Švajni, kao čovek fudbala, pa još iz Nemačke, gde je razvijena navika odlaska po hranu i piće tokom poluvremena na utakmici, moraće još da uči kako su kratke pauze u tenisu i da tokom poena nije dozvoljeno kretanje po tribini.PravilaMala neprijatnost za Nemca događala se naočigled izveštača Kurira. Neumoljivi Francuzi nisu imali nameru da popuste iako su ispred sebe videli poznatu fudbalsku zvezdu kako maše akreditacijom. Pravila postoje da bi se poštovala, važe za sve jednako i jasno kažu da kretanje gledalaca na tribinama remeti koncentraciju igrača na terenu, pa stoga svako zakasnelo vraćanje na mesto u gledalištu mora na vreme biti zaustavljeno.- Znam šta želite da me pitate, ali na to nemam komentar. Mogu vam samo reći da volim tenis jer je i Nemačka imala dobre igrače kao što su Boris Beker i Štefi Graf - s osmehom nam se obratio Švajnštajger kad je saznao da smo iz Srbije.Švajnijeva želja da bodri Anu bila je jača od krutih propisa i upornih redara. Insistirao je i tražio, a kada je shvatio da mu plastificirani papir ne pomaže, onda je i molio, ali od svega toga bilo je malo vajde. Pokušavali smo i mi sa novinarske strane da utičemo na Francuze i nismo bili od pomoći.Doneo sreću- Molim vas, pustite me, izašao sam na tren napolje. Vidite da je đus, mogu da uđem - govorio je Bastijan.Anin gubitak prvog gema, na sreću, nije bio od presudnog uticaja za krajnji ishod meča, a Švajnijev povratak na tribinu dosta je pomogao da u petom gemu Ana oduzme servis upornoj Japanki i obezbedi prednost za pobedu.

Ana čula za neprijatnostJE L‘ BAREM BIO FIN?!Na konferenciji za novinare Ana je saznala šta se događalo početkom trećeg seta, kada njenog dragog nije bilo u gledalištu.- Je l‘ barem bio fin - postavila je naša teniserka pitanje.Kada je dobila odgovor da se Švajni lepo ponašao, Ana je nastavila da priča o njemu.- Mnogo mi znači njegova podrška. I sam je vrhunski sportista, tako da sve razume - istakla je Ivanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track