SVE ŠTO NISTE ZNALI O NOLETU: Evo čega se plaši, kome se divi, ko ga nervira i još što šta...
Foto: Profimedia

20 pitanja za Đokovića

SVE ŠTO NISTE ZNALI O NOLETU: Evo čega se plaši, kome se divi, ko ga nervira i još što šta...

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u interesantnom intervjuu odgovarao je na pitanja koja se najmanje tiču sporta.

Prvi teniser sveta Novak Đoković ovih dana nalazi se u centru pažnje, mediji se utrkuju ko će uraditi intervju sa njim, a sajt "Tenissmash" napravio je zanimljivu priču sa njim.

Nole je odgovarao na 20 interesantnih pitanja i između ostalog otkrio stvari koje niste dosad znali o njemu.Koja je najbolja strana toga što si slavan? Poštovanje koje dobijaš.

Koje osobine najviše ceniš kod drugih osoba? Iskrenost, velikodušnost i ljubaznost.

Šta te nervira ili frustrira kod drugih? Neiskrenost i pesimističan pristup životu.

Šta ti se najviše sviđa kod sebe? Obično ne volim da odgovaram na pitanja o sebi. To je na drugim ljudima, ali ako baš insistirate, rekao bih da sam optimista. Ne samo u tenisu, nego u svemu u životu – vidim nadu i svetlo kada ih drugi možda ne vide.

Šta ne voliš kod sebe? To što kasnim, moram da radim na tome. I možda sam ponekad nerealan u vezi sa stvarima koje mogu i ne mogu da uradim u životu.

Koji ti je najbolji trenutak na terenu? Dejvis kup 2010. godine, vimbldonska finala 2011. i 2014. godine, kao i finale Australijan opena sa Nadalom, najduže Slem finale u istoriji.

Koji ti je najgori trenutak na terenu? Bilo je i takvih, ali radije se sećam onih dobrih. Prvo što mi pada na pamet jeste poraz od Melcera u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010. godine (Novak je tada vodio sa 2-0 u setovima i 2:0 u trećem). Posle tog poraza prvi put u karijeri osetio sam tako jaku sumnju i strah od nastavka karijere. To je bila jedna od prekretnica u karijeri.

Sa sadašnjim iskustvom, koji bi savet dao sebi na početku karijere? Budi strpljiv. Strpljenje je danas vrlina, ne poseduje je mnogo ljudi. Istinski pozitivan stav prema tenisu i svemu u životu.

Koji je najbolji savet koji ti je neko dao? Odnosi se prema drugima onako kako želiš da se drugi odnose prema tebi.

Opiši svoj savršeni dan. Pa, moram negde da spomenem tenis – zaista ga volim, pa bih jedan sat igrao tenis. Jedan sat bih igrao golf, otišao bih u pozorište i proveo popodne s porodicom.

Da li si sujeveran? Ne.

Koja ti je bila najekstravagantnija ili najskuplja kupovina? Vau! Moja najekstravagantnija kupovina verovatno bi bio automobil. Nisam toliko ekstravagantan, još nisam kupio kuću. Uskoro, uskoro.

Kojoj osobi iz sadašnjosti se najviše diviš? Ima ih nekoliko. Ričard Brenson je jedan od njih. Veoma se divim i jednom svešteniku Srpske pravoslavne crkve kojeg sam upoznao na Svetoj gori u Grčkoj.

Koji je tvoj najveći strah? Ne razmišljam o njima – iako ih imam, ne razmišljam o njima na taj način.

Koje je tvoje najveće blago? Moja beba Stefan.

Da nisi teniser, šta bi voleo da budeš? Verovatno bih bio u sportu – ne znam da li bih se njime profesionalno bavio. Verovatno bih bio i uključen u nešto u vezi sa prirodom jer je volim. Odrastao sam na planini i mnogo vremena provodio sam napolju. Ipak, nisam siguran u kojem pravcu bi otišao moj život jer ne razmišljam u stilu 'šta ako'. Verujem da se u životu sve dešava s razlogom, znači da sam s razlogom postao teniser.

Koje je najbolje mesto na kojem si bio? Moja zemlja mi je omiljeno mesto, Beograd i Kopaonik, planina na kojoj sam odrastao, ali ima i divnih mesta na planeti koje sam obišao. Odabrao bih Perito Moreno, glečer na jugu Patagonije, u Argentini, jedna od najimpresivnijih stvari koje sam video u prirodi.

Na koje mesto bi najviše voleo da odeš, a da do sada nisi bio? Himalaji. Tibet, Nepal, voleo bih da odem tako. Voleo bih da vidim celu Afriku, pogotovo Južnu Afriku. Malo više Južne Amerike, Maču Piču – to drevno duhovno mesto.

Koga bi najradije pozvao na večeru (može da bude i istorijska ličnost)? Nikolu Teslu. On je jedan od najvećih ljudi i najvećih naučnika u istoriji, on mi je zvezda vodilja. Definitivno bih voleo da odem na večeru s njim.

Kako bi voleo da te pamte? Voleo bih da me pamte kao dobru osobu, kao nekoga ko je iskoristio uspeh u svojoj profesiji kako bi pomagao drugima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track