SVETSKI MEDIJI: Đoković suvereni vladar Melburna
Foto: AP

Čarobnjak iz Srbije

SVETSKI MEDIJI: Đoković suvereni vladar Melburna

Tenis -
Kako se navodi, srpski teniser je u bokserskom maniru sa 6:0 u odlučujućem četvrtom setu nokautirao Britanca Endija Mareja

MELBURN - Prvi teniser sveta Novak Đoković neprikosnoveni je kralj Otvorenog prvenstva Australije, jednoglasni su svetski mediji koji sa velikim poštovanjem govore o petoj tituli srpskog tenisera u Melburnu.

"Đoković možda ne može da se meri sa Federerom i Nadalom po broju titula na Rolan Garosu, US Openu i Vimbldonu, ali je zato u Melburnu neprikosnovenu kralj", konstatuje agencija Rojters.

Britanski "Independfent" u naslovu ističe da je Đoković "Čarobnjak iz Oza", koji je došao do pete titule, dok je Marej izgubio u svom četvrtiom finalu.

Takođe, britanski list navodi da je prvi puit u istoriji turnira u Melburnu odluČujući set dobijen sa 6:0.

Francuski "L"Ekip" podseća da je Đoković postao prvi teniser u modernoj eri koji je Melburn osvojio pet puta - 2008, 2011, 2012, 2013. i 2015.

Francuski list ističe da je Đoković majstorskim finišom u završnici Melburna potpuno razoružao Britanca Endija Mareja.

"Đoković se pridružio velikoj četvorki - Ivanu Lendlu, Džimiju Konorsu i Andreau Agasiju sa osam osvojenih gren slem titula", naglašava L"Ekip i dodaje da će srpski teniser od ponedeljka na ATP listi imati 3.800 bodova više od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track