ULTIMATUM ZA LEPU MAŠU: Šarapova ne može na OI ako ne bude igrala za Rusiju
Foto: Reuters

Može da bira

ULTIMATUM ZA LEPU MAŠU: Šarapova ne može na OI ako ne bude igrala za Rusiju

Tenis -
Predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpišev rekao je da najbolja igračica ove zemlje Marija Šarapova neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ukoliko ne zaigra u Fed kupu.

Najbolja ruska teniserka najavila je da možda neće igrati za Rusiju u meču prvog kola Svetske grupe 1 Fed kupa protiv Holandije."Ići ću u Moskvu, biću deo ekipe, ali mislim da neću igrati. Moram da lečim podlakticu. To je sada najvažnije. Verovatno neću igrati do Indijan Velsa", rekla je Šarapova.

Selektorka Rusije Anastasija Miškina, osim Šarapove, na raspolaganju ima Svetlanu Kuznjecovu, Anastasiju Pavljučenkovu i Ekaterinu Makarovu, što bi trebalo da bude dovoljno za pobedu. Međutim, izjava Šarapove razbesnela je Tarpiševa."Pravila su jasna. Ako Šarapova želi na OI, mora da igra za Rusiju u Fed kupu, protiv Holandije ili u sledećem meču, ako prođemo. Ako ne igra protiv Holandije, a mi izgubimo meč, neće ići na Olimpijske igre", rekao je Tarpišev.Šarapova je u utorak poražena od Amerikanke Serene Vilijams u četvrtfinalu Australijan opena. Rusija će u Moskvi dočekati Holandiju 6. i 7. februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track