UZ ANU NON-STOP: Ispovest čoveka koji provodi 24 sata sa Ivanovićevom
Foto: Profimedia

Otvorio dušu

UZ ANU NON-STOP: Ispovest čoveka koji provodi 24 sata sa Ivanovićevom

Tenis -
Britanac Gevin Versi, agent srpske teniserke Ane Ivanović, gostujući na konferenciji SPORTO, otkrio je u čemu se sastoji njegov posao.

Britanac je agenciji koja zastupa Anu pristupio 2007. godine, a mnogo pre toga je izvršni direktor agencije Den Holcman započeo priču sa tada 15-godišnjom devojčicom koja ima teniski talenat.

"Holcman je video kakva je ličnost. Trenirala je u Švajcarskoj. U Srbiji kao maloj zemlji više se ljudi poznaje, pa je Srbin i trenirao. On je Anu preporučio Holcmanu za sponzorstvo, sredio da se upozna sa Anom i njenom majkom i odlučio da rizikuje", otkrio je Versi."I danas Holcman kaže da je to bila naivna odluka. Imao je sreće i učestovovao je u izboru njenih trenera", rekao je Britanac, dodajući da je investicija stajala oko pola miliona dolara.

Ana i Gevin su se upoznali, dakle, pre skoro deset godina, na turniru u Berlinu.

"Radio sam tad kao novinar. Nakon toga sam se obratio mejlom njenom menadžmentu sa željom da radim u timu. Tada nisam mislio da ću biti agent, jer ih nisam cenio. Sećam se da sam tražio jednom informaciju za Venus Vilijams, a njen agent mi nije pomagao", priseća se Britanac.

Njegovo radno vreme je 24/7, ali to mu ne pada teško.

"Sa Anom je stvarno lako raditi. Drugi menadžeri na turnirima mi zavide zbog toga, jer se brzo dogovaramo. Ali to ne znači da je posao lak. Organizacija je prioritet broj jedan, zato što je svaki dan drugačiji."

Sa Anom sarađuje šest sponzora, a ove godine je postala suvlasnik start-ap kompanije iz Slovenije Trainers4me.com, koji je zapravo specifična platforma sa podacima trenera iz svih sportova.

"Razgovaramo o svakoj ponudi. Ne donosim ja odluke umesto nje, samo je savetujem. Za neke brendove koji se jave za saradnju zna, za neke ne zna, i u tom slučaju istražimo. Uvek zavisi od njenih preferencija. Imamo i konzervativne sponzore, ali nikome nije u interesu da odbija nove ideje. Prvenstveno zbog toga što su svesni da je njen tim najbolje poznaje i svaka naša ideja je i benefit za taj brend", objasnio je Versi.

Za njegovu klijentkinju tenis je apsolutni prioritet, zbog čega je čak i pre nekoliko godina odbila da učestvuje u snimanju holivudskog filma.

Kada je u pitanju Anina komunikacija posredstvom društvenih medija, on priznaje da je teniserka u taj svet ušla kasno.

"Spori smo bili u tome. Nije bila spremna. Vi ipak svakom objavom i tvitom delite deo svog karaktera. Ona je i stidljiva, porodična osoba, čak i malo konzervativna za devojke njenih godina, i bila je nevoljna. Onda su počeli da pritisak vrše Novak Đoković i Andrea Petković i shvatila je da zapravo mnogo propušta", otkrio je Versi.

Neizostavna je bilo pitanje da li je njegov posao teži u poslednjih godinu dana. Naravno, zbog Aninog privatnog života i svetu atraktivne veze sa kapitenom nemačke fudbalske reprezentacije, Bastijanom Švajnštajgerom.

"U ovom poslu je jako važno da sportista ima svoju privatnost. U pomenutom periodu je bilo dosta glasina, čak i nekorektnih stvari, ali srećom, nisu bile štetne. Zato mislim da mi posao nije postao teži", zaključio je Gavin Versi.

#INTERVJU: Gavin #Versi, nekdaj športni novinar, danes menedžer @AnaIvanovic #sporto2015 https://t.co/3krwunCuJF pic.twitter.com/Q9S1ftt1pU

— Planet Siol.net (@PS_Sportal) November 18, 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track