(VIDEO) ĐOKOVIĆ U POHODU NA TITULU: Novak počistio Španca za četvrtfinale Mastersa u Madridu
Foto: Reuters

Srbin nastavio sa pobedama

(VIDEO) ĐOKOVIĆ U POHODU NA TITULU: Novak počistio Španca za četvrtfinale Mastersa u Madridu

Tenis -

Duel Najbolji svetski teniser Novak Đoković savladao je Roberta Bautista Aguta 6:2, 6:1 i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu.

Đoković će se za plasman u polufinale boriti sa Milošem Raonićem, koji je bio bolji od Žoa Vilfreda Conge 2:0, po setovima 6:4, 6:4.Duel Đokovića i Raoniča na programu je u petak oko 21.30 časova.

Đoković je do četvrte pobede u isto toliko meĐusobnih duela s Bautistom-Agutom došao posle 68 minuta. Najbolji teniser sveta je, posle serije sigurnih servis gemova na početku duela, do brejka stigao u petom gemu, a potom je u sedmom još jednom oduzeo servis rivalu, te je stigao do prednosti od 1:0 u setovima. Đoković je u drugom setu u potpunosti kontrolisao ritam, pa je s dva brejka taj period dobio posle samo 27 minuta.Đoković je rekao posle plasmana u četvrtfinale Madrida da je zadovoljan mečom sa Robertom Bautistom. "Moj prvi meč bio je jak, postoje stvari koje sam mogao bolje da uradim. Mogu da budem zadovoljan načinom na koji sam ovde igrao. Želeo sam da budem agresivniji i u tome sam uspeo. Uslovi su bili drugačiji nego u sredu, bilo je više vetra, pa sam morao da budem koncentrisaniji", rekao je Đoković.

Drugi set

6:1 - Sve je gotovo

5:1 - Novi korak ka pobedi, do kraja meča Đokoviću treba samo gem

4:1 - Bautista Agut više nema gotovo nikakve šanse

3:1 - Brejk je potvrđen Srbin sigurno korača ka četvrfinalu

2:1 - Prvi Novakov brejk u drugom setu, Španac ne može da odgovori Đokovićevim udarcima sa osnovne linije

1:1 - Đoković je uspeo da osvoji prvi servis gem u drugom setu

0:1 - Kao i u prvom setu, Španac je uspeo da dobije uvodni gem

Drugi set

6:2 - Za 40. minuta Novak je dobio prvi set. U Prvih 5 gemova bilo je mnogo neizvesnosti, ali iza toga Srbin je preuzeo kontrolu i rutinski rešio stvar

5:2 - Novak se trgao i sada potpuno gospodari terenom

4:2 - Brejk Đokovića, koji bi mogao da obeshrabri Baptistu Aguta

3:2 - Opet se igralo na razliku, gem je trajao dugo, ali za sada nema brejka

2:2 - Sada se igralo na razliku na servis Srbina i posle dosta borbe Đoković se izvukao. Protivnik je veoma opušten i raspoložen za igru

1:2 - Igralo se na razliku, ali nije bilo prilike za brejk

1:1 - Novak se revanširao sa samo jednim izgubljenim poenom

0:1 - Bautista Agut je uspeo da dobije prvi gem u meču

Prvi set

Novak je do osmine finala došao nakon što je sa 2:0 u setovima porazio Hrvata Bornu Ćorića. Bautista je nakon tri seta eliminisao sunarodnika Felisijana Lopeza.

Bautista ima 28 godina i trenutno je 17. teniser sveta. U dosadašnjoj karijeri osvojio je četiri ATP titule, a najbolji plasman na rang listi mu je 14. pozicija.

Ovo će biti četvrti međusobni susret Đokovića i Bautiste, a srpski teniser je slavio u prethodna tri meča. Poslednji duel igrali su na US Openu 2015. godine, kada je Novak pobedio sa 3:1 u setovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track