(VIDEO, FOTO) ŠESTO FINALE U MAJAMIJU: Đoković razbio Iznera, za trofej protiv Mareja
Foto: AP

Nezaustavljivi Nole

(VIDEO, FOTO) ŠESTO FINALE U MAJAMIJU: Đoković razbio Iznera, za trofej protiv Mareja

Tenis -
Najbolji teniser sveta prvi set dobio posle taj-brejka, u drugom se lagano prošetao do meča za titulu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po šesti put igraće u finalu Mastersa u Majamiju. Đoković je posle tačno 90 minuta igre savladao Džona Iznera sa 2:0 (7:6 (3), 6:2).

Đoković i Marej će igrati treće međusobno finale, a ono je zakazano za nedelju od 19 časova po srpskom vremenu.

U prvom setu nije viđen brejk. Viđena je samo jedna brejk šansa i do nje je došao Đoković u 12. gemu. Međutim, Izner je spasao svoj servis, ali nije uspeo da se suprotstavi prvom teniseru sveta u taj-brejku. Đoković je poveo sa 5:1 i mirnom igrom priveo set kraju.

Drugi set bio je sušta suprotnost prvom. Đoković je u trećem gemu napravio brejk bez izgubljenog poena, potom je potvrdio brejk, pa opet brejknuo protivnika i sigurnom igrom priveo meč kraju.

Đoković će imati priliku da peti put podigne trofej na Floridi. Osvajao je ovaj turnir 2007., 2011., 2012. i prošle 2014. godine.

Za plasman u polufinale Đoković je savladao Davida Ferera sa 2:0 (7:5, 7:5), dok je Amerikanac savladao Keija Nišikorija sa 6:4, 6:3.

Biće ovo deveti međusobni duel Noleta i Džona. Srbin vodi 6:2, a dobio je poslednja tri duela. Poslednji je odigran pre samo desetak dana kada je Đoković u Indijan Velsu u 4. kolu slavio sa 6:4, 7:6(5).

Masters u Majamiju se igra za nagradni fond od 5.381.235 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=889gtfbvfuE

TOK MEČA

2. SET

Izner servira i dobija uvodni gem drugog seta.

Sa nova dva asa, osmom i devetim u meču, Đoković je izjednačio u setovima. Potpuno neočekivano, ali Đoković do ovog trenutka ima više as servisa od Iznera.

Brejk Đokovića! Prvi brejk u meču. Novak je stigao do tri vezane brejk prilike, uspeo je da iskoristi drugu i povede sa 2:1.

Sa nulom Đoković potvrđuje brejk za vođstvo 3:1. Bio je ovo najkraći servis gem, trajao je 68 sekundi.

I novi brejk Đokovića! Čini se da je potpuno slomio otpor Amerikanca - 4:1.

Drugu gem loptu Đoković je iskoristio za 5:1. Prekinuo je Izner niz Đokovića i smanjio na 5:2.

Gotov je meč! Đoković je osvojio drugi set sa 6:2.

1. SET

Bez izgubljenog poena Đoković je osvojio prvi gem u meču u kome je servirao.

Punih sedam minuta trajao je drugi gem, u kome je servirao gorostasni Amerikanac. Viđena su četiri izjednačenja, a Izner je drugim asom u meču dobio ovaj gem za 1:1. Đoković je dobro počeo treći gem, osvojio tri poena, da bi napravio dve greške. Ipak, u razmeni udaraca naterao je Iznera na grešku i poveo sa 2:1.

Ponovo je gem na servis Iznera trajao dugo, skoro sedam minuta, i ponovo je Izner bio uspešniji. U servisima Novaka Đokovića nema dileme, ti gemovi traju kratko pa srpski igrač vodi sa 3:2.

Izner je servirao treći put i prvi put dosta lako osvojio gem za novo izjednačenje 3:3. Usledio je još jedan dobar servis gem za Đokovića i vođstvo 4:3.

Đoković je bio u pokušaju brejka, poveo je sa 15:30, ali je Izner vezao dva asa, treći i četvrti u meču, i izjednačio na 4:4. Srpski teniser je dobro servirao i u devetom gemu prvog seta, pa posle 42 minuta igre vodi sa 5:4. Do sada nije viđena brejka šansa ni na jednoj strani.

Sa dva vezana asa Izner stiže do 5:5. Revanširao se Novak sa dva asa i bez izgubljenog poena poveo sa 6:5.

Prvu brejk loptu u meču videli smo posle skoro sat vremena igre. Đoković je nažalost nije iskoristio pošto je Izner dobrim servisom naterao rivala na grešku, a potom je sedmim asom uveo prvi set u taj-brejk.

Đoković je prvi servirao i poveo sa 1:0 u poenima, a potom napravio mini brejk u trećem poenu. Sa dva dobra servisa poveo je sa 4:1.

Sjajnim riternom Novak je naterao Iznera na grešku za 5:1, a Amerikanac je osmim asom smanjio na 5:2.

Đoković je napravio prilično neočekivanu grešku za 5:3, a potom odservirao sedmi as za 6:3.

Već prvu od tri vezane set lopte iskoristio je posle još jednog odličnog riterna i poveo sa 1:0 u setovima. Prvi set trajao je 62 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track