MAREJ OSVOJIO RODŽERS KUP: Škot prekinuo seriju Đokovića koji je meč završio u bolovima
Foto: Printskrin

Masters u Montrealu

MAREJ OSVOJIO RODŽERS KUP: Škot prekinuo seriju Đokovića koji je meč završio u bolovima

Tenis -
Đoković je u prethodna tri finala turnira iz Masters serije koji se održava u Kanadi (2007, 2011, 2012) zabeležio trijumf
1 / 5 Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Montrealu od Endija Mareja rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 6:3). Srpski teniser nije uspeo da osvoji četvrti put Rodžers kup, ujedno je prekinuo niz od 30 pobeda na turnirima iz Masters 1000 serije, a moraće i da sačeka osvajanje 25. Masters trofeja.

Ovo je bio četvrti poraz Đokovića u 2015. godini. Srpski teniser je meč završio sa bolnom grimasom zbog problema sa desnim laktom koji ga je mučio i u polufinalu protiv Žeremija Šardija.

Endi Marej je prekinuo niz od osam uzastopnih poraza od Novaka Đokovića. Bio je ovo 28. međusobni duel dvojice vršnjaka. Srbin sada vodi 19-9.

Novak Đoković, Endi Marej, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Endi Marej, Foto: Printskrin

Đoković je u prethodna tri finala turnira iz Masters serije koji se održava u Kanadi (2007, 2011, 2012) zabeležio trijumf.

Više od tri sata publika je uživala u njihovim majstorijama, a Marej je zasluženo trijumfovao, jer je bio stabilan tokom celog meča, za razliku od Đokovića, koji u odlučujućim trenucima nije igrao na prepoznatljivom nivou.

Britanac je ušao u duel mnogo agresivnije, u prvom setu viđena su tri brejka, a u nastavku je srpski teniser uhvatio pravi ritam, smanjio broj grešaka i poboljšao servis i kretanje, pa očekivano poravnao rezultat.

Velika borba razbuktala se u odlučujućem delu susreta, kada je Marej silovito poveo sa 2:0 i 3:1 ponajviše zahvaljujući izvanrednim servisima. Đoković je s naporom nastojao da uzvrati, a prelomio je skoro dvadesetminutni peti gem u kojem Srbin nije iskoristio čak šest brejk lopti. Marej je uspeo da se izvuče i povede sa 4:1, Đoković se do kraja nije predavao, ali je treći teniser sveta odoleo njegovim naletima i sačuva vođstvo.

Đoković je u trećem setu propustio devet brejk šansi, to ga je na kraju i koštalo, pa je Britanac zasluženo slavio iskoristivši petu meč loptu.

Marej je osvojio četvrti ATP trofej ove sezone, 11. na masters turnirima, a ukupno 35. u karijeri, od čega su dva gren slema. Turnir u Montrealu igran je za ukupan nagradni fond od 4,17 miliona dolara.

Već danas počinje Masters u Sinsinatiju, jedini od devet turnira iz serije 1000 koji nedostaje Novaku Đokoviću.

Novak Đoković, Montreal, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Montreal, Foto: Printskrin

Đoković je u polufinalu savladao Žeremija Šardija (6:4, 6:4), dok je Marej bio bolji od Nišikorija (6:3, 6:0).

TOK MEČA

3. SET

3:6 - Đoković je propustio dve vezane brejk lopte, ukupno devet u trećem setu i to ga je koštalo eventualnog povratka u meč.

3:5 - Đoković je spasao tri meč lopte i iskoristio prvu za gem.

2:5 - Perfektan gem za Mareja, odservirao je bez greške i bez izgubljenog poena stigao na gem od pobede.

2:4 - Marej se ne trudi previše na servis Đokovića. Snagu čuva za svoj servis, s obzirom da ima brejk prednosti.

1:4 - Neverovatan gem. Trajao je čak 16 minuta. Đoković je propustio čak šest brejk lopti.

1:3 - Marej je osvojio prva dva poena, ali je Đoković, koji očigledno ima problema sa desnom rukom, osvojio naredna četiri. Đokovića je desni lakat mučio i u polufinalu protiv Šardija.

0:3 - Savršen početak trećeg seta za Škota. Marej potvrđuje brejk.

0:2 - Neobičan gem u kome je Đoković ima i duplu servis grešku i as servis. Marej nije iskoristio prvu, ali jeste drugu brejk šansu.

0:1 - Srpski teniser je stigao do brejk lopte u uvodnom gemu odlučujućeg seta, ali je Marej sa tri dobra servisa ipak stigao do vođstva.

2. SET

6:4 - Gotov je drugi set. Đoković je stekao tri set lopte, iskoristio drugu i izjednačio u meč.

5:4 - Bez veće drame u gemu, bitan je onaj naredni.

5:3 - Đoković je potvrdio brejk, iako to nije bilo nimalo lako. Četvrtim asom u meču stigao je do 40:30, zatim posle razmene do gema.

4:3 - Ribrejk Đokovića! Iskoristi je drugu od dve vezane brejk šanse i ponovo stekao prednost.

3:3 - Marej se vraća u set. Đokovića nije služio servis, iako je uspeo da spase tri brejk lopte. Nažalost, četvrtu nije uspeo, pa Škot stiže do izjednačenja.

3:2 - Bez izgubljenog poena Marej osvaja gem na svoj servis.

3:1 - Ne dopušta Đoković bilo kakvu dramu na svoj servis. Drži brejk prednosti.

2:1 - Marej osvaja prvi gem u drugom setu, iako je Đoković opasno pripretio.

2:0 - Svih osam poena u prva dva gema pripala su Đokoviću.

1:0 - Sa nulom je Đoković oduzeo servis Mareju.

1. SET

4:6 - Marej osvaja prvi set. Set koji je trajao 66 minuta pripao je Škotu, koji je po drugi put brejknuo Đokovića.

4:5 - Sedam od devet gemova odigrani su na razliku. Ovog puta Đoković nije iskoristio brejk šansu. Marej je u jednom poenu oštećen od strane glavnog sudije, ali to nije uticalo na nastavak igre.

4:4 - Đoković se u potpunosti vratio u meč. Posle 1:4 i 15:40 stigao je do izjednačenja.

3:4 - Evo zašto je prvi teniser sveta. Novak Đoković je iskoristio prvu brejk šansu i anulirao prednost Škota. Marej je do sada iskoristio jednu od osam brejk šansi.

2:4 - Đoković je bio na ivici ponora, Marej je imao dve vezane brejk lopte, ali se Novak sa dva dobra servisa vratio u gem, potom i osvojio. Gem je trajao šest minuta i 20 sekundi.

1:4 - Još jedan gem na razliku, Marej je potvrdio brejk i stekao veliku prednost.

1:3 - Neverovatan gem. Trajao je skoro deset minuta, a Marej ga je dobio posle greške Đokovića koji je ispucao volej u aut. Đoković je prethodno spasao pet brejk šansi, od čega dve vezane.

1:2 - Punih osam minuta trajao je treći gem. Đoković nije imao priliku za brejk, uspeo je tri puta da izjednači, ali je potom greškom olakšao Mareju osvajanje ovog gema.

http://www.youtube.com/watch?v=TEsWpnEcMdA

1:1 - Đoković je lako rešio prvi servis u meču.

0:1 - Marej je prvi servirao u meču i bez većih problema stigao do vođstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja