JURIŠA NA NOVU TITULU: Đoković pregazio Mareja u četvrtfinalu Mastersa u Parizu
Foto: Fonet/AP

Sledeći je Nišikori

JURIŠA NA NOVU TITULU: Đoković pregazio Mareja u četvrtfinalu Mastersa u Parizu

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski se plasirao u polufinale Mastersa u Parizu pošto je bez problema savladao Škota Endija Mareja sa 7:5, 6:2

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je svoj juriš ka novoj tituli na Mastersu u Parizu. Đoković se rutinskiplasirao u polufinale, pošto je u četvrtfinalu bez problema savladao Škota Endija Mareja sa 7:5, 6:2, posle jednog sata i 42 minuta igre. Novaka u polufinalu očekuje duel sa Japancem Keijem Nišikorijem, koji je bio od Španca Davida Ferera 3:6, 7:6, 6:4.. U drugom polufinalu sastaju se Kanađanin Miloš Raonić i Čeh Tomaš Berdih.

To je bio 23. međusobni duel Đokovića i Mareja i 15 pobeda srpskog tenisera. Novak je u Parizu i po četvrti put ove sezone savladao svog vršnjaka i dobrog prijatelja.

Srbin je ove sezone bio nemilosrdan u duelima sa Škotom, pošto ga je prethodno pobeđivao u Majamiju (7:5, 6:3), na US openu (7:6, 6:7, 6:2, 6:4) i nedavno u Pekingu (6:3, 6:4).

Ovo je bila izuzetno važna pobeda za Đokovića u borbi za prvo mesto na ATP listi. Novak se nalazi pod velikim pritiskom u završnici sezone pošto Švajcarac Rodžer Federer ima priliku da se vrati na čelo ATP liste.

http://www.youtube.com/watch?v=E0MQt4fIuaM
Federer Miloša Raonića Švajcarac Parizu Đoković Parizu Londonu

TOK MEČAII setNovak je bio siguran na servisu i na startu drugog seta i lako dobija uvodni gem za 1:0. Srbin u narednom gemu propušta kolosalnu priliku i ne koristi tri vezane brejk lopte. Marej je na 0:40 krenu na sve ili ništa i to mu se na kraju isplatilo. Nervozni Novak je bes iskalio na reketu, ali se odmah izvinio publici u Bersiju zbog nesportskog poteza.

Đoković je u trećem gemu kažnjen za propuštene prilike. Marej je stigao do prvih brejk lopti - na prvoj je odigrao veoma loš udarac, ali mu je Novak zatim poklonio brejk sa duplom servis greškom i lošim slajsom. Škot je tako ni kriv ni dužan stigao do prvog vođstva na meču - 1:2.Ipak radost osmog reketa sveta nije dugo trajala. Đoković je odmah uzvratio istom merom i vraća se u igru ekspresnim ribrejkom za 2:2. Usledio je još jedan savršen gem srpskog tenisera koji bez greške stiže do nove prednosti - 3:2.

Novak nije tu stao, osetio je veliku krizu u igri rivala i neočekivano lako stiže do drugog uzastopnog brejka za vođstvo od 4:2.Najbolji teniser sveta još jednom je dodao gas u završnici meča i ništa ne prepušta slučaju. Đoković je bio furiozan u poslednja dva gema - prvo je još jednom bio siguran na servisu, a zatim dobija i treći vezani gem na Marejev servis.Novak serijom od pet uzastopnih gemova, posle jednog sata i 42 minuta igre, stiže do novog polufinala Pariza, rezultatom 7:5, 6:2.

I set

Đoković je odlično počeo meč i bez izgubljenog poena osvaja prvi gem na svoj servis. Marej mu je pomogao sa dve neiznuđene greške, pa je Novak brzo i lako poveo sa 1:0. Škot je nastavio da greši i gubi prva dva poena na svoj servis za vođstvo Đokovića od 0:30. Usledila su Marejeva dva dobra servisa za izjednačenje, ali se Britanac zatim suočio sa prve dve brejk lopte. On je spasao obe i uz dosta muke stiže do prvog gema u četvrtfinalu.S druge strane, Novak je u trećem gemu nepotrebno zakomplikovao svoju situaciju. On je vodio sa 40:15, ali je dozvolio Mareju da se vrati u igru. Na kraju ipak nije bilo iznenađenja pošto je Srbin posle dva dobra servisa stigao do 2:1 u gemovima.

U pauzi između gemova Marej je na kratko napustio teren, pošto je na startu meča imao velikih problema sa šortsom. On je zatim rutinski izjednačio na 2:2.Ni peti gem nije doneo iznenađenje, s obzirom na to da je Đoković još jednom bio siguran na servisu i bez većih problema stiže do nove prednosti - 3:2.

Novak je na startu meča bio dominantan sa osnovne linije (7:1), ali se situacija u nastavku meča preokrenula (10:11) i u takvoj situaciji Marej rutinski stiže do novog rezultatskog egala - 3:3.

Srpski teniser je u sedmom gemu nastavio trend sigurnih servisa, a zatim stiže do novih brejk prilika. Međutim, Marej je spasao obe. Prvu as udarcem, a kod druge mu je puno pomogao glavni sudija Karlos Bernardes. Naime, on je prihvatio kasni čelindž Škota, koji u nastavku još jednom uspeva da se izvuče iz nezgodne situacije.

Novak je imao kraću raspravu sa sudijom, ali ga to nije poremetilo i lako stiže do nove prednosti - 5:4. Marej je odmah odgovorio i bez izgubljenog poena poravnava na 5:5. Međutim, Đoković je bio neumoljiv u završnici - lako je obezbedio taj-brejk (6:5), a zatim u poslednjem gemu konačno uspeva da slomi Mareja.Branilac titule je još jednom izvršio pritisak na rivala, ali Marej ovog puta nije uspeo da se odbrani. Novak je greškama Škota dobio dve vezane set lopte, od kojih koristi drugu za konačnih 7:5, posle 64 minuta igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track