(VIDEO, FOTO) ĐOKOVIĆ ODUVAO MAREJA ZA FINALE: Novak juri četvrtu titulu u Indijan Velsu
Foto: AP

Polufinale Mastersa

(VIDEO, FOTO) ĐOKOVIĆ ODUVAO MAREJA ZA FINALE: Novak juri četvrtu titulu u Indijan Velsu

Tenis -
Najbolji teniser sveta biće u prilici da odbrani titulu osvojenu prošle godine u finalu protiv Rodžera Federera
1 / 2 Foto: Fonet/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Indijan Velsu pošto je savladao Britanca Endija Mareja sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3. Meč je trajao svega 88 minuta i ovo je drugi najkraći meč ove dvojice tenisera.

Đoković u borbi za prvi Masters u sezoni i reprizi prošlogodišnjeg finala čeka Rodžera Federera koji je savladao Miloša Raonića.

Tako će prvi reket sveta imati priliku da odbrani titulu osvojenu prošle godine, a imaće priliku da osvoji i četvrtu titulu u Kaliforniji s obzirom da je ovaj turnir osvajao 2008., 2011. i 2014. godine.

Bila je ovo svojevrsna repriza finala Australijan opena od pre dva meseca, kada je Đoković slavio, a Marej posle meča izneo teške optužbe da je srpski igrač folirao umor.

Večerašnji meč bio je 25. međusobni duel dvojice igrača rođenih 1987. godine. Novak sada vodi 17:8, a dobio je devet od poslednjih deset duela, odnosno poslednjih šest.

Đoković je do polufinala stigao bez borbe, pošto je Australijanac Bernard Tomić predao meč zbog povrede. Endi Marej je savladao Španca Felisijana Lopeza sa 6:3, 6:4.

Drugo polufinale čine Rodžer Federer i Miloš Raonić.

TOK MEČA

http://www.youtube.com/watch?v=cVXj3tSse8Q

2. SET

6:3 - Kraj meča! Đoković će imati priliku da odbrani titulu u Indijan Velsu, odnosno da osvoji četvrti put trofej u Kaliforniji.5:3 - Marej je uspeo da odloži promociju Novaka kao finaliste.5:2 - Dobar gem za Đokovića, stigao je na korak od finala.4:2 - Marej je pogodio sva četiri prva servisa i smanjio rezultat na 4:2.4:1 - Isti razvoj seta kao i u prvom. Đoković je spasao dve brejk lopte, a potom servis vinerom stigao do gema.3:1 - Marej osvaja prvi gem u drugom setu posle velike borbe. Đoković je spasao dve gem lopte, ali nije uspeo treću.3:0 - Sa jednim izgubljenim poenom Đoković je potvrdio brejk.

2:0 - Brejk Đokovića u drugom setu! Slično kao u prvom, srpski teniser je startovao i u drugom.1:0 - Prvi servis pripao je Đokoviću, koji je potvrdio gem za 1:0.

http://www.youtube.com/watch?v=3lFhmmf6-d8

1. SET

6:2 - Treći brejk Đokovića u prvom setu! Set je trajao 40 minuta. 5:2 - Brejk Mareja u trenutku kada je Đoković servirao za set. Đoković je napravio veliku grešku na 15:30, potom na brejk loptu pokušao da skrati loptu, a Škot uz pomoć mreže stigao do drugog gema.5:1 - Drugi brejk Đokovića! Posle 30:30 Đoković je osvojio poen posle duge razmene udaraca, a zatim iskoristio grešku Mareja. 4:1 - Prvi as za Đokovića u ovom meču, potom dobri servisi za novi gem.

3:1 - Prvi gem za Endija Mareja u meču. Đoković je posle dva izgubljena poena uspeo da stigne do 30:30, ali ne i da spreči da naredna dva poena pripadnu Škotu.3:0 - Težak gem za Đokovića, propustio je čak tri gem lopte, ali je sa dva dobra servisa koja Marej nije mogao da vrati, uspeo da potvrdi brejk.

2:0 - Brejk Đokovića! Srpski teniser je osvojio prva dva i poslednja poena za prvi brejk u meču.1:0 - Đoković je prvi servirao i dobio prvi gem u polufinalu.

http://www.youtube.com/watch?v=78Msmk6ESC8

Podsetimo se finala Australijan opena u kome su se sastali Đoković i Marej.

http://www.youtube.com/watch?v=2v253_eDNFk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja