(FOTO, VIDEO) NOVAK NA KORAK OD NADALA: Đoković se malo oznojio i savladao Sepija
Foto: Fonet

Stigao u osminu finala US opena

(FOTO, VIDEO) NOVAK NA KORAK OD NADALA: Đoković se malo oznojio i savladao Sepija

Tenis -
Prvi reket sveta pobedio Italijana i u 11. međusobnom duelu (6:3, 7:5, 7:5) i nastavio niz trijumfa bez izgubljenog seta
1 / 3 Foto: Reuters

NJUJORK - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo US opena pobedom nad Italijanom Andreasom Sepijem - 6:3, 7:5, 7:5.Đoković će se u osmini finala sastati sa Špancem Robertom Bautistom Agutom (23. nosilac), kome je Belgijanac David Gofan (14) predao meč. Gofan je vodio 2:1 u setovima, dok je u četvrtom bilo 3:1 za Španca u momentu kada je Belgijanac "podigao belu zastavu".

Novak je dobio oba dosadašnja duela sa Bautistom Agutom, oba puta u Dubaiju, 2013. i 2014, oba puta rezultatom 2:0. Ukoliko i u tom meču opravda ulogu favorita u projektovanom četvrtfinalu bi igrao sa Rafaelom Nadalom.

Andreas Sepi se predstavio kao tvrd orah. Ipak, nedovoljno tvrd da osvoji makar set, ali dovoljno da natera prvog reketa sveta da se oznoji. Na kraju, očekivani epilog: Đoković je dobio i 11. duel sa Italijanom. Sepi je već u uvodu meča napravio brejk. Đoković je dodao gas i sa dva brejka rešio prvi set u svoju korist.

U drugom setu serveri su bili izuzetno sigurni sve do 11. gema kada je Novak napravio odlučujuću prednost. Upravo taj deo meča najbolje oslikava razliku u kvalitetu dvojice tenisera. Kad god je bilo važno, Đoković je bio bolji.

U trećem setu je napravio još jedan brejk, za 2:1. Delovalo je da će tu prednost rutinski sačuvati do kraja, ali se 25. igrač sveta nije predavao i uzvratio je u gemu u kome je Srbin servirao za meč - 5:5. Međutim, Novak je odmah odreagovao i dobio sledeća dva gema.

Da Andreas Sepi nije "mačji kašalj" potvrđuje i statistika po kojoj su današnji rivali bili gotovo izjednačeni: Italijan je imao viner više (38-37) i tri neiznuđene greške više (34-31).

Novak ni u trećem meču na US openu nije izgubio set. Podsetimo, u prvom kolu je deklasirao Brazilca Žoaa Souzu 6:1, 6:1, 6:1, a ništa bolje nije prošao ni Austrijanac Andreas Hajder Maurer u drugoj rundi kome je Đoković prepustio sedam gemova – 6:4, 6:1, 6:2. Dakle, Sepi je pružio najjači otpor, uzeo je 13 gemova.

"Sepi je igrao odlično. Morao sam u svakom momentu da dam maksimum", rekao je Đoković posle meča i dodao:

"Odigrao sam 14 mečeva za dve nedelje, uključujući i dublove... To jeste mnogo, ali, došao sam ovde dobro pripremljen. Ipak, i dalje tražim svoju igru. Moram da igram bolje".

Tok meča:

III set

7:5 - Đoković je završio meč iako je bilo 15:40 i pretila mu je opasnost da će Sepi opet napraviti ribrejk.

6:5 - BREJK Novaka! Ponovo će servirati za meč.

5:5 - Sepi je vratio brejk u gemu u kome je Novak servirao za meč! Na kraju, Đoković mu je "poklonio" odlučujući poen duplom servis greškom.

5:4 - Lako je Sepi dobio gem.

5:3 - Srbin je došao na domak pobede osvojivši gem "sa nulom".

4:3 - Imao je Novak dve brejk lopte, ali se Sepi izvukao i nastavio da juri rivala.

4:2 - Bori se Italijan. Imao je 30:30, ali onda je Novak dobio dva poena i napravio još jedan korak ka pobedi.

3:2 - Sepi se ne predaje. Dobio je gem bez izgubljenog poena.

3:1 - SEPI JE PROPUSTIO TRI BREJK LOPTE. Bilo je 0:40, Novak je zatim, najviše zahvaljujući sjajnim servisima, vezao četiri poena. Italijan je potom izjednačio, ali to je bilo sve od njega u ovom gemu.

2:1 - BREJK NOVAKA! Vodio je Sepi 40:15, ali ne bi Đoković bio prvi reket sveta kada bi se predavao tek tako. Osvojio je četirti uzastopna poena i oduzeo servis rivalu.

1:1 - Uzvratio je Novak istom merom, bez izgubljenog poena.

0:1 - Sepi otvara treći set gemom dobijenim "sa nulom".

II set

7:5 - Nije baš glatko, ali dobio je Novak ovaj gem, samim tim i drugi set. Držao se Sepi do 30:30, ali onda je Srbin dodao gas i došao na korak od plasmana u osminu finala

6:5 - Brejk Đokovića! Konačno uzbudljiv gem. Srpski teniser je iskoristio treću brejk loptu i sada će servirati za drugi set.

5:5 - Nekoliko sjajnih poena u desetom gemu. Novak dolazi do izjednačenja.

4:5 - Sepi ne popušta. Ponovo prilično lagano osvaja servis gem.

4:4 - Novo izjednačenje Đokovića.

3:4 - Italijanski teniser uzvraća istom merom! Bez izgubljenog poena dolazi do nove prednosti u drugom setu.

3:3 - Bez izgubljeno poena Novak osvaja gem. Sigurna igra Srbina.

2:3 - Sepi bez većih problema osvaja servis gem.

2:2 - Još jedan siguran gem Đokovića i novo izjednačenje.

1:2 - Bez brejka u drugom setu. Sepi ponovo dolazi do prednosti.

1:1 - Novak ekspresno dolazi do izjednačenja.

http://www.youtube.com/watch?v=yVxwG9MtuhU

0:1 - Sepi prekida nalet Srbina. Imao je Italijan 40:0, ali Novak je uspeo da izjednači, međutim, Sepi je u ključnim momentima zahvaljujući dobrom početnom udarcu uspeo da osvoji gem i povede na startu drugog seta.

I set

http://www.youtube.com/watch?v=V6caTdP5SZE

6:3 - Novak osvaja prvi set!

5:3 - Brejk! Nakon maratonskog gema Novak dolazi do brejka! Imao je Sepi 40:0, ali Đoković se nije predavao. Došao je Srbin do 40:40, a nakon toga su se ređale brejk šanse. Novak koristi treću, za ključnu prednost u setu.

4:3 - Još jedan brz gem Đokovića za novu prednost u prvom setu.

3:3 - Italijan prekida seriju srpskog tenisera i dolazi do izjednačenja.

3:2 - Još jedan siguran gem Srbina, bez većih problema ponovo dolazi do prednosti.

2:2 - Brejk! Đoković je ekspresno vratio brejk! Odmah je napao Italijana i brzo došao do vezanih prilika za brejk. Sepi se prvi put provukao, ali Novak koristi drugu priliku i dolazi do izjednačenja.

1:2 - Brejk! Greške su skupo koštale Novaka na startu prvog seta. Sepi je espresno došao do 0:40 i nakon sedme greške Srbina na meču prvi stigao do brejka.

1:1 - Sepi je uspeo da izjednači rezultat. Novak je imao sjajnu priliku na 30:30 da dođe do brejk lopte, ali je u ključnom momentu poslao lopticu u aut.

1:0 - Novak je sigurno ušao u meč, bez većih problema osvaja gem na svoj servis.

21:27 - Početak meča.

21:16 - Andreas Sepi ima 31 godinu, trenutno je 25. teniser sveta, dok je u januaru 2013. zauzimao 18. mesto, što mu je ujedno najbolji plasman. Profesionalac je od 2002, a u karijeri je osvojio tri ATP titule. Ovo je njegovo već 12. učešće u Njujorku, a najbolji rezultat je ostvario 2008. i 2013. godine kada je nastupao u trećem kolu. Italijanski teniser je na startu ovogodišnjeg izdanja US opena savladao Amerikanca Tomija Pola sa 6:4, 6:0, 7:5, da bi okršaj protiv prvog rekete sveta obezbedio trijumfom protiv Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije rezultatom 3:6, 6:3, 7:6, 6:1. 21:09

21:06 - Đoković je u prvom kolu poslednjeg gren slema sezone nadigrao Brazilca Žoaa Souzu 6:1, 6:1, 6:1, a ništa bolje nije prošao ni Austrijanac Andreas Hajder Maurer u drugoj rundi kome je Đoković prepustio sedam gemova – 6:4, 6:1, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track