Troicki pobedio Tiafa, Tipsarević izgubio posle preokreta!
Foto: Fonet

US Open

Troicki pobedio Tiafa, Tipsarević izgubio posle preokreta!

Tenis -
Srpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je već na startu Otvorenog prvenstva SAD pošto je večeras poražena od Crnogorke Danke Kovinić u tri seta - 4:6, 7:5, 6:1

Drugog dana US Opena na teren su izašli Aleksandra Krunić, Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Viktor Troicki - Tiafo 7:5, 6:4, 6:3

Janko Tipsarević - Giljermo Garsija-Lopez 6:7(4), 6:4, 6:4, 3:6, 1:6

Aleksandra Krunić - Danka Kovinić 6:4, 5:7, 1:6

Srpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je već na startu Otvorenog prvenstva SAD pošto je večeras poražena od Crnogorke Danke Kovinić u tri seta - 4:6, 7:5, 6:1. Njihov prvi međusobni duel obeležen je velikom i izjednačenom borbom samo u prva dva seta.

Krunić je povela nakon brejka u sedmom gemu (4:3), ali je Kovinić uzvratila u nastavku susreta i došla do izjednačenja oduzevši servis protivnici u 12. gemu za 7:5. U odlučujućem trećem setu Krunić je potpuno ostala bez energije i koncentracije. Nije imala rešenja da zaustavi nalete zahuktale protivnice, pa je Kovinić zasluženo trijumfovala nakon dva sata borbe.

Srpska teniserka će zbog večerašnjeg poraza ostati bez velikog broja bodova s obzirom na to da je prošle godine na US Openu stigla do osmine finala. Krunić se tako pridružila Ani Ivanović i Jeleni Janković, koje su takođe eliminisane već u prvom kolu poslednjeg gren slema sezone, tako da na ženskom turniru boje Srbije brani jedino još Bojana Jovanovski.

Jovanovski u 2. kolu igra u sredu protiv Kristine Mladenović iz Francuske. Kovinić, trenutno 81. na WTA listi, u 2. kolu igra protiv Slovakinje Ane-Karoline Šmidlove, koja je pobedila Nemicu Juliju Gergeš sa 6:3, 6:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track