NADAL PREJAK ZA SRBINA: Borbeni Viktor poražen u finalu Štutgarta!
Foto: Fonet

Odličan turnir Troickog

NADAL PREJAK ZA SRBINA: Borbeni Viktor poražen u finalu Štutgarta!

Tenis -
Srpski teniser nije uspeo da napravi iznenađenje i savlada favorizovanog Španca

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je od Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (7:6,6:3) u finalu ATP turnira iz serije 250 u Štutgartu.

Nadal je opravdao ulogu favorita i posle 86 minuta došao do pete pobede u isto toliko međusobnih duela.

Troicki je snažan otpor pružio u prvom setu, koji je izgubio u taj-brejku, dok je Španac u nastavku kaznio pad koncentracije u igri protivnika.

Plasmanom u finale srpski teniser je ostvario napredak na ATP rang listi za tri pozicije i od sutra će biti 25. igrač na svetu. Nadal je posle 2005. i 2007. godine osvojio i treću titulu u Štutgartu, a 66. u karijeri.Troicki je rekao da je zadovoljan svojim nastupom na turniru u Štutgartu i pored poraza u finalu od Španca Rafaela Nadala."Odigrao je neverovatan meč, on je veliki šampion i za njega je ovo bila izvrsna nedelja. Bila je ovo divna, zabavna nedelja i za mene. Igrao sam dobro i nadam se da ćemo se videti i sledeće godine", rekao je Troicki posle meča.

"Ponosan sam na sebe. Posebno zato što je ovo moje prvo finale na travi posle nekoliko godina. Svaka pobeda mi je posebno važna u sezoni kao što je ova. Zadovoljan sam i igrom i rezultatom, ali moram da čestitam i Viktoru na sjajnoj partiji", kazao je Nadal.Španac je današnjim trijumfom zaradio 104.600 evra i luksuzni Mercedes.

Troicki se našalio posle meča rekavši da mu "srce jako kuca" kad vidi automobil koji nije osvojio, a onda je i sponzorima poručio da mogu da mu daju i neki manji auto.Na ovo se nadovezao i Španac.

"Viktore, izvini za auto", rekao je Nadal, koji je danas osvojio 66. trofej u karijeri.

TOK MEČA:

II set

3:6 - Nadal osvaja titulu. Troicki je krenuo na sve ili ništa. Izborio izjednačenje, imao veliku priliku da dođe do brejk lopte, međutim u ključnom momentu poslao je loptu u mrežu. Nadal je iskoristio treću meč loptu i zasluženo osvojio trofej.

3:5 - Troicki smanjuje zaostatak.

2:5 - Samouverini Nadal ponovo bez problema osvaja gem na svoj servis.

2:4 - Uspeo je Viktor da prekine seriju Rafaela Nadala i tako smanji prednost španskog tenisera.

1:4 - Španski teniser ekspresno, bez izgubljenog poena, osvaja servis gem i potvrđuje prednost brejka.

1:3 - Brejk Nadala. Španac je napravio pritisak došao do brejk šanse na 30:40 i odmah iskoristio priliku koja se ukazala.

1:2 - Siguran gem Španca, bez izgubljenog poena došao je do nove prednosti u drugom setu.

1:1 - Odličan odgovor Viktora, uspeo je srpski teniser zahvaljujući dobrom servisu da dođe do izjednačenja.

0:1 - Nadal ekspresno osvaja uvodni gem drugog seta.

I set

6:7 - Dva mini brejka viđena su na startu odlučujućeg gema. Posle greške Viktora Španac je došao do prednosti, ali već u drugom poenu Nadalov forhend je završio u autu. Usledila su dva vezana poena španskog tenisera za 3:1. Do kraja taj-brejka Nadal je uspeo još jednom da uzme servis Srbinu, što je bilo više nego dovoljno za osvajanje prvog seta.

6:6 - Igraće se taj-brejk. Nadal je bez problema osvojio servis gem.

6:5 - Još jedan sjajan servis gem srpskog tenisera za novu prednost u prvom setu.

5:5 - Pretio je Viktor u desetom gemu, imao prednost 15:30, ali je Nadal zahvaljujući dobrim servisima uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači rezultat.

5:4 - Prvi put je Nadal stigao do 30:30 na Viktorov servis, ali je onda srpski igrač odigrao brilijantan volej, zatim i dobro odservirao i bez problema dobio gem.

4:4 - Nadal je napravio dve duple servis greške, ali je onda odservirao dva dva vinera, pa je dobio gem.

4:3 - Troicki je neverovatan - od 17 poena na svoj servis, dobio 16! Na prvi servis ima 100 odsto osvojenih poena - 11/11.

3:3 - Rafa je opet bio siguran u gemu na svoj servis.

3:2 - U tri gema na servis Troickog, Nadal je osvojio samo jedan poen.

2:2 - Proradio je i Nadalov servis. Osim prvog poena, koji je izgubio, u ovom gemu nije imao problema. Već ima tri asa na meču.

2:1 - Ponovo brzo, "sa nulom", Troicki dobija gem u kome ima početni udarac.

1:1 - Uzeo je Viktor šest uvodnih poena na startu meča, poveo u ovom gemu 0:30, tek onda se Nadal upisao. Nedugo zatim Srbin je došao do brejk lopte, međutim, Španac se forhendima izvukao, a tačku na gem stavio asom.

1:0 - Lako i brzo, bez izgubljenog poena srpski teniser je dobio prvi gem.

14:34 - Kako se i očekivalo Viktor Troicki će prvi servirati, jer Rafael Nadal uvek bira da protivnik ima početni udarac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track