(VIDEO) BAKSUZ SE JAVIO: Vilander ponovo pričao o Novaku i Rolan Garosu, evo šta je rekao
Foto: Reuters

Nre prestaje da priča

(VIDEO) BAKSUZ SE JAVIO: Vilander ponovo pričao o Novaku i Rolan Garosu, evo šta je rekao

Tenis -

Legendarni teniser, a danas stručni komentator Eurosporta Mats Vilander ponovo je pred početak Rolan Garosa pričao o pariskom turniru i šansama da se na njegovom tronu konačno nađe Novak Đoković.

"Morate prvo da shvatite Novaka Đokovića i Endija Mareja kao glavne pretnje po Rafaela Nadala na Rolan Garosu. Ne zanima me što Nadal nije igrao sjajno, ima dobru sezonu na šljaci i dobro odigran meč protiv Novaka u Rimu, tako da će imati samopouzdanja u Parizu, i odgovaraće mu potencijalnih pet setova" rekao je Vilander.Vilander je tri puta osvojio Rolan Garos – 1982, 1985. i 1988. godine i kaže da Đokoviću treba trofej u Parizu da bi postao jedan od najvećih tenisera svih vremena.

"Osvojio sam tri puta Rolan Garos, a da neposredno pre nisam osvojio turnir na šlajci. Treba vam da budete sveži i puni samopouzdanja. Jednom kad osvojite Rolan Garos, vi i imate samopouzdanja, tako da će to biti Nadalova prednost. Ove godine je osvojio dve titule, a Đoković stiže pod pritiskom jer mora da osvoji Rolan Garos da bi postao jedan od najvećih svih vremena".

S druge strane, Vilander predviđa istorijski uspeh Srbina.

"Mislim da bi mogao da osvoji “zlatni slem” (sva četiri gren slem turnira i zlato na Olimpijskim igrama). Sećam se kad je to uradila Štefi Graf 1988. godine, mislio sam da je to neverovatno, ali sad mislim da bi Novak mogao to da uradi", rekao je Mats Vilander.

Tennis chat with Mats Wilander

Posted by Eurosport on недеља 15. мај 2016.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track