(VIDEO) HOĆE LI BITI TREĆA SREĆA: Ovako je Nadal dva puta sprečio Novaka da uzme Rolan Garos
Foto: AP

Neka se sruši tradicija

(VIDEO) HOĆE LI BITI TREĆA SREĆA: Ovako je Nadal dva puta sprečio Novaka da uzme Rolan Garos

Tenis -
Srbin je do sada na pariskom Gren slemu odigrao 52 meča, a slavio je u 42. Najbliži tituli na Otvorenom prvenstvu Francuske bio je 2012. i 2014. godine, a oba puta poražen je od devetostrukog šampiona iz Pariza

Počeo je drugi Gren slem turnir u sezoni – Rolan Garos. Sve oči uprte su u najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, a javnost u Srbiji, kao i svi ljubitelji „belog sporta” nadaju se da je ovo godina kada će najbolji teniser sveta konačno podići trofej koji mu nedostaje.

Može se reći da žreb i nije najbolje prošao, s obzirom na to da b već u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Špancem Rafaelom Nadalom, inače, teniserom zbog kojeg mu je dva puta izmakao trofej na Rolan Garosu.

U daljem toku takmičenja, na ovogodišnjem Rolan Garosu, potencijalni rivali prvoplasiranog tenisera sveta su: 2. kolo: Žil Miler (Luksemburg), Paolo Lorenci (Italija), 3. kolo: Bernard Tomić (Australija), 4. kolo: Kevin Anderson (Južna Afrika), Rišar Gaske (Francuska), četvrtfinale: Rafael Nadal (Španija), Grigor Dimitrov (Bugarska)polufinale: Endi Marej (Velika Britanija, David Ferer (Španija), finale: Rodžer Federer (Švajcarska), Tomaš Berdih (Češka), Kei Nišikori (Japan), Stan Vavrinka (Švajcarska).

Srbin je do sada na pariskom Gren slemu odigrao 52 meča, a slavio je u 42. Najbliži tituli na Otvorenom prvenstvu Francuske bio je 2012. i 2014. godine, a oba puta poražen je od devetostrukog šampiona Nadala.

Tri godine je prošlo od epske borbe. Kiša je pretila tokom celog dana i na kraju je naterala Nadala i Novaka da finalni meč na „Filip Šatrijeu” završe narednog dana. Podsetimo, naš teniser je bio u velikom naletu kada je borba za trofej prekinuta zbog kiše. Očigledno je da je pauza više prijala Nadalu, koji je nakon dva dana borbe slavio sa 6:4, 6:3, 2:6, 7:5. Retko ko se ne bi složio sa činjenicom da je Novak, iako je gubio u setovima, pre prekida bio u velikoj psihološkoj prednosti pošto je imao osam uzastopnih gemova i pobednički ritam (6:4, 6:3, 2:6, 1:2) i nema sumnje da bi izborio peti set. Ipak, realnost je bila takva da je Rafael Nadal ponovo postao šampion u „gradu svetlosti”.

http://www.youtube.com/watch?v=nBRfO7cYwIM

Inače, ovaj duel ostaće upamćen i po tome što prvi put od 1973. godine finale muškog singla na Rolan Garosu nije završeno kada je predviđeno, u nedelju. Tada je zbog vremenskih neprilika meč za trofej prolongiran do utorka, a Ilie Nastase pobedio je Nikolu Pilića. Još uvek su sećanja sveža od prošlogodišnjeg finala, kada je Novaka u dramatičnom okršaju ponovo porazio Španac rezultatom 6:3, 5:7, 2:6, 4:6. Bio je to 42. susret i 23. pobeda Nadala nad Đokovićem. U čudnom meču, španski teniser je uspeo da se konsoliduje posle izgubljenog prvog seta i da podigne igru na mnogo viši nivo, dok je sa druge strane, kako je meč odmicao, Đokovićeva igra išla silaznom putanjom... Nadal je odlično servirao, manje je grešio i uspeo je da iskoristi sve slabosti koje je u finalu pokazao naš as, a one su krenule da se ispoljavaju posle izgubljenog drugog seta.

http://www.youtube.com/watch?v=dOkgz5BCxcQ

Novak Đoković je u fantastičnoj formi, što potvrđuje i činjenica da je od početka ove sezone osvojio pet titula – Australijan open, Indijan Vels, Majami, Monte Karlo i Rim. Na turniru u Madridu nije igrao.

Uoči početka takmičenja na Rolan Garosu, Đoković je istakao da se mnogo očekuje od njega s obzirom na to da nije mogao da poželi bolju uvertiru na šljaci posle pobeda u Monte Karlu i Rimu.

Ukoliko dođe do titule u Parizu, Srbin će postati tek osmi teniser u istoriji koji je pobedio na sva četiri Gren slem turnira.Kurir sport / Dnevno.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track