(VIDEO) KRAJ ZA TROICKOG U MELBURNU: Vavrinka eliminisao srpskog tenisera sa Australijan opena
Foto: Reuters

Zaustavljen i Viktor

(VIDEO) KRAJ ZA TROICKOG U MELBURNU: Vavrinka eliminisao srpskog tenisera sa Australijan opena

Tenis -

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je sa ovogodišnjeg Australijan opena pošto je u trećem kolu poražen od švajcarskog tenisera Stana Vavrinke sa 1:3 (3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (9:7)).

Troicki je bio 29. nosilac na Australijan openu, a njegovom eliminacijom Srbija je ostala bez predstavnika u Melburnu, jer su ranije eliminisani Novak Đoković i Dušan Lajović.

Vavrinka je danas bolje počeo, pošto je u četvrtom gemu napravio brejk i poveo sa 3:1, ali je Troicki sjajno odgovorio, pošto je do kraja seta napravio tri brejka i odbranio svoje servise, tako da je posle pet uzastopnih gemova dobio prvi set 6:3. Ceo prvi set trajao je manje od pola sata.

Troicki je dobio prvi gem drugog seta sa nulom, a posle toga je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Vavrinka je posle toga zaigrao mnogo bolje. Prvo je osvojio svoj servis gem, a onda je napravio brejk i poveo 3:2. Nakon toga je osvojio još jedan gem, da bi novim brejkom došao do vodjstva od 5:2, nakon čega je bez problema ponovo osvojio svoj servis gem i izjednačio u setovima.

Vavrinka je tada izjednačio u setovima, ali je i potpuno preuzeo kontrolu meča, što je pokazao u trećem setu. Švajcarac je osvojio svoja dva servis gema i napravio dva brejka za vodjstvo od 4:0. Troicki nije mogao mnogo da učini posle toga, tako da je njegov rival i treći set dobio 6:2 i tako poveo sa 2:1 u setovima.

Vavrinka je u četvrtom setu napravio brejk za vodjstvo od 3:2, posle čega su obojica čuvala svoj servis. Švajcarac je vodio 5:3, ali nije imao priliku za meč loptu, jer je Troicki smanjio, a onda je brejkom izjednačio na 5:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track