(VIDEO) NE HAJE ZA BOL U RAMENU: Saznajte šta za Novaka znači igranje u finalu Vimbldona
Foto: Reuters

Jedva čeka borbu za trofej

(VIDEO) NE HAJE ZA BOL U RAMENU: Saznajte šta za Novaka znači igranje u finalu Vimbldona

Tenis -
Najbolji teniser sveta oseća veliku odgovornost pred nedeljni meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Francuzom Rišarom Gaskeom od 7:6 (7:2), 6:4, 6:4 da je veoma zadovoljan kako je odigrao meč, ali i da oseća veliku odgovornost zbog plasmana u finale Vimbldona.

"Igrati na Vimbldonu je velika stvar, osećam veliku odgovornost, jer ako pogledate imena legendi, i vidite koji su igrači nastupali ovde, shvatićete koliki je to uspeh. Moram da nastavim da idem napred i jedva čekam finale", rekao je Đoković posle polufinalnog duela.

Novak je dodao da bol u ramenu, koji je osetio tokom susreta, neće predstavljati problem u finalu.

"Svakako da je finale Vimbldona najgedaniji meč na svetu, jer ovo je kolevka tenisa. Biće teško, ali ne mogu da predviđam ishod susreta. Imao sam manji problem sa ramenom, ali ništa što bi moglo da mi predstavlja problem za finale",

Đoković smatra da je prvi set doneo prevagu u današnjem meču.

"Mislim da sam odigrao dobar meč s obzirom na prilike. Na Vimbldonu je uvek teško. Rišar je odigrao dobar turnir i zaslužio je da bude u polufinalu. Prvi set je mogao da ode i u njegovu korist, ali sam imao sreće što je meni pripao".

Njegov protivnik u finalu biće Rodžer Federer koji je u polufinalu neočekivano lako savladao Endija Mareja 7:5, 7:5, 6:4.

"Spreman sam i motivisan za taj meč", zaključio je Đoković.

http://www.youtube.com/watch?v=ZNPHDTNVG7w
Francuski teniser Rišar Gaske

"U ovakvim mečevima, najbolje je kada osvojite prvi set. Da sam to uradio, imao bih veće samopouzdanje. Teško je kada gubite od naboljeg na svetu sa 7:6, ali je potom on zaigrao bolje. Taj-brejk je bio bitan, ali je to samo jedan set, čak i da sam ga osvojio, bilo je još mnogo da se igra. Možda bi nešto bilo drugačije, ali ne sve".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track