(VIDEO) NOVAKOV DAN ZA ISTORIJU: Pobeda nad Federerom za Sinsinati i besmrtnost
Foto: AP

Idemo

(VIDEO) NOVAKOV DAN ZA ISTORIJU: Pobeda nad Federerom za Sinsinati i besmrtnost

Tenis -
Najbolji teniser sveta može da postane prvi igrač koji je osvojio svih devet mastersa, pošto je već bio najbolji u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Madridu, Rimu, na Rodžers kupu, u Šangaju i Parizu

Novak Đoković ima priliku da i pored činjenice da je najbolji teniser sveta, da već dugo dominira terenima širom planete, večeras pobedom nad Rodžerom Federerom, osvoji turnir u Sinsinatiju i postane prvi igrač koji je osvojio svih devet najvećih masters turnira, pošto je već bio najbolji u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Madridu, Rimu, na Rodžers kupu, u Šangaju i Parizu.

Na putu do finala Đoković se mučio protiv Aleksandra Dolgopolova, dok je Federer izgledao potpuno dominantno protiv Endija Mareja u polufinalu.A šta nas čeka večeras od 19 časova? Uz Federera je i tradicija, rekorder je sa šest titula Sinsinatija (2005, 2007, 2009, 2010, 2012, 2014), u finalu nikad nije izgubio, dva puta je u borbi za trofej savladao Novaka, 2009. i 2012. godine.

Đoković je u finalu poklekao i 2008. i 2011. kada je Endi Marej bio bolji.

Novak je nanizao tri trijumfa u ovoj godini za izjednačenje skora u mećevima sa Federerom na 20:20. Prvo je Federer pao za titulu Indijan Velsa, onda je sprečen da prvi put u karijeri osvoji Rim, a vrhunac je dostignut u finalu Vimbldona.

Novaku Sinsinati, a ostalima ovo fali Rodžer Federer - Monte Karlo, RimRafael Nadal - Majami, Šangaj, ParizEndi Marej - Indijan Vels, Monte Karlo, Rim, Pariz

http://www.youtube.com/watch?v=HZ03FC6HRMI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track