(VIDEO) POBEDIO PRE ZORE: Nadal savladao Kuevasa  u 3 i 18 posle ponoći
Foto: Reuters

Nesvakidašnji meč u Riju

(VIDEO) POBEDIO PRE ZORE: Nadal savladao Kuevasa u 3 i 18 posle ponoći

Tenis -
Protivnik braniocu titule u polufinalu biće Italijan Fabio Fonjini

Treći teniser sveta Rafael Nadal pobedio je Pabla Kuevasa u četvrtfinalu , a taj meč završen je u tri sata i 18 minuta posle ponoći.

Nadal je zadržao maksimalni učinak u drugom najvećem brazilskom gradu i slavio protiv Kuevasa rezultatom 4:6, 7:5, 6:0.

Protivnik braniocu titule u polufinalu biće Italijan Fabio Fonjini koji je posle maratona izbacio Argentinca Federika Delbonisa sa 6:4, 6:7(10), 7:6(9).

Da su dvojica igrača ostala na terenu još samo sedam minuta oborili bi rekord Benjamina Bekera i Jirija Novaka koji su 2006. godine u Japanu završili „najkasniji“ duel u istoriji.

„Nijedan teniski turnir ne bi trebalo da ima program koji se završava u ovo vreme. Teško je za igrače, ali je možda još teže navijačima. Ovo je veoma loš deo ATP, nije greška organizatora turnira već ATP-a koji nije želeo da pomeri meč. Da ste na Gren slemu, imali biste dan odmora, a ovako mi se čini kao katastrofalna greška“, bio je ljut Nadal posle meča.

„Ovo je velika pobeda za mene. U polufinalu sam, to je sjajan rezultat i daje bodove, samopouzdanje i šanse da igram danas. Bio je komplikovan meč, znao sam da ću igrati protiv tenisera koji je osvojio Sao Paulo, koji igra dobro i koji je ovde došao pun samopouzdanja. Od početka je bio komplikovan duel, ali sam se u drugom setu osetio bolje. Osetio sam da imam bolju kontrolu meča, iako nisam uspeo da ga ’brejknem’ sve do 6:5. Srećan sam jer je ovo važna pobeda za mene i nadam se da ću se oporaviti“, zaključio je Nadal.

http://www.youtube.com/watch?v=crUn4qdtInQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track