(VIDEO) PRLJAVA KAMPANJA PROTIV ANE: Strani tviteraši optužuju Ivanovićevu da je pala na dopingu
Foto: Reuters

Napad na srpsku teniserku

(VIDEO) PRLJAVA KAMPANJA PROTIV ANE: Strani tviteraši optužuju Ivanovićevu da je pala na dopingu

Tenis -

Odmah posle njene odluke da se povuče iz tenisa, na tviteru se pojavila vest da je Ana Ivanović tu odluku donela jer je pala na doping testu.

Zli jezici tvrde da se to dogodilo na ovogodišnjem US openu po završetku meča 1. kola kada je Ana poražena od Čehinje Denise Alertove sa 2:0 (7:6, 6:1).

"Izvori su mi rekli da je Ivanovićeva dobila zabranu igranja od strane Međunarodne teniske federacije (ITF) posle poslednjeg meča koji je odigrala na US Openu zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci."

Ana Ivanović, Foto: Printskrin
Ana Ivanović, Foto: Printskrin

Ana Ivanović je u karijeri osvojila petnaest VTA turnira, uključujući i jedan grend slem turnir, Rolan Garos 2008, pobedivši u finalu Dinaru Safinu. Već plasmanom u finale tog takmičenja postala je prva teniserka na VTA listi, na kojoj je provela 12 sedmica.

Dospela je do još dva grend slem finala, na Rolan Garosu 2007. i na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. Takođe, na Vimbldonu je igrala u polufinalu 2007, dok joj je najbolji rezultat na Otvorenom prvenstvu SAD četvrtfinale 2012. godine.

Osvojila je tri turnira prve kategorije: Berlin, Montreal i Indijan Vels. Godine 2010. i 2011. osvaja poslednji turnir u sezoni, takozvani utešni masters VTA turnir šampiona na ostrvu Baliju.

Sa saigračicama iz reprezentacije je došla do finala Fed kupa 2012. godine. Učestvovala je i na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine.

Šira javnost je prvi put čula za nju kada je dostigla juniorsko finale Vimbldona 2004. godine, ali izgubila od Katarine Bondarenko. Takođe, 2004. imala je 26 uzastopnih pobeda, osvojivši 4 ITF turnira na kojima je učestvovala.

Ove godine izgovorila je sudbonosno "da" nemačkom fudbaleru Bastijanu Švajnštajgeru, a samu ceremoni venčanja ispratio je ceo svet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track