(VIDEO) RUŠI SVE GRANICE: Evo kako je Serena ušla u istoriju US opena i pre nego što je turnir počeo
Foto: Fonet

Legenda nad legendama

(VIDEO) RUŠI SVE GRANICE: Evo kako je Serena ušla u istoriju US opena i pre nego što je turnir počeo

Tenis -
Amerikanka ima priliku da osvajanjem titule postane najtrofejnija teniserka na njujorškom gren slemu

Prvi put u istoriji US opena dogodilo se da ulaznice za finale ženskog singla budu rasporedate pre nego za završnu predstavu tenisera.

Naravno, zasluge za to pripadaju Sereni Vilijams, od koje domaća publika u Njujorku očekuje da se domogne finala.

Serena je šest, od ukupno 21 gren slem titule, osvojila upravo na Flešing Medouzu. Ukoliko trijumfuje i ove godine izdvojiće se na vrhu liste šampiona US opena u "open eri", je trenutno deli prvo mesto sa legendarnom zemljakinjom Kris Evert. Takođe, eventualno osvajanje 22. gren slem trofeja dovelo bi je na deobi liderske pozicije sa Štefi Graf, po broju najvažnijih titula u "open eri".

Međutim, i pre nego što je uzela reket u ruke, Serena je ušla u istoriju. Jer, može se reći da je ona rasprodala ulaznice za finale na najvećem teniskom stadionu na svetu "Artur Ešu" (kapacitet 22.547). Treba znati da njegove tribine skoro nikada nisu ispunjene do poslednjeg mesta kada se teniserke bore za trofej.

Najbolja teniserka sveta startovaće na poslednjem gren slemu sezone u ponedeljak duelom sa Ruskinjom Vitalijom Djačenko.

Podsetite se kako je Serena prošle godine treći put zaredom osvojila US open, pobedom nad Karolinom Voznijacki 6:3, 6:3.

http://www.youtube.com/watch?v=MR8I83AmIz0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track