(VIDEO) SAD ĆE SVET PRIČATI O NJEMU: Troicki izbacio Nadalovog dželata
Foto: Reuters

Vimbldon

(VIDEO) SAD ĆE SVET PRIČATI O NJEMU: Troicki izbacio Nadalovog dželata

Tenis -
Srbin će se u osmini finala sastati sa pobednikom meča Džejms Vord (Velika Britanija) - Vasek Pospišil (Kanada)
1 / 5 Foto: Reuters

Srpski teniser Viktor Troicki savladao je u trećem kolu Vimbldona Nemca Dastina Brauna sa 3:1. Troicki će se u osmini finala sastati sa Vasekom Pospišilom (Kanada), koji je savladao Džejmsa Vorda (Velika Britanija) 6:4, 3:6, 2:6, 6:3, 8:6. Pospišil je 56. na ATP listi i sa Viktorom se nije sastajao.

"Bio sam konstantan, imao mnogo prilika i zasluženo sam pobedio Brauna. Igram dobro i imam šanse za prolaz u četvrtfinale", rekao je Troicki posle meča.

Braun je rekao da nije imao mnogo šansi protiv Troickog.

"Osim jednog ili dva servis gema u celom meču, nije bilo mnogo gemova u kojima sam imao šanse", rekao je nemački teniser.

Viktor je prvi put zapretio u šestom gemu. Prvu brejk loptu Braun je spasao odličnim servisom, kod druge je Troicki promašio forhend, pa je Nemac uspeo da izjednači na 3:3 i to neverovatnim poenom, pošto se bacio u stilu Borisa Bekera.

http://www.youtube.com/watch?v=up7yvhfuQSA
http://www.youtube.com/watch?v=dllJm50tInU

Viktor je u desetom gemu posle nekoliko sjajnih riterna stigao do tri vezane set lopte. Prve dve Braun je brzo neutralisao, ali kod treće je Viktor iskoristio priliku i rešio je prvi set u svoju korist - 6:4.

Braun nije pao posle izgubljenog prvog seta, pa je već u trećem gemu drugog napravio prvi brejk na meču. Usledio je munjevit odgovor Troickog koji je sjajnom forhend dijagonalom odmah vratio brejk. Troicki je igrao veoma dobro, pre svega kada bi Braun bio na mreži. Srpski teniser je brzo materijalizovao brejk i poveo je sa 3:2.

Imao je Viktor nekoliko poluprilika u finišu prvog seta, ali je Braun dobro servirao, pa se ušlo u taj-brejk. Viktor je bio sjajan u 13. gemu. Servirao je briljantno, u šestom poenu je napravio mini-brejk i dobio je drugi set -7:3.

Braun je uspeo da iskoristi poljuljano samopouzdanje Rafaela Nadala, ali ga je sada sačekao protivnik spremniji za nadigravanje, pa je nemački teniser ponekad bio nervozan što mu nije uspevalo da atrakcije pretvori u nove poene.

"Niko ne može da mi oduzme saznanje da sam pobedio Nadala", rekao je Braun.

I kada je pri novim izlascima na mrežu stizao lopticu u poslednjem trenutku, paralele su okončavale razmenu, ali je uspevao samo da održi odstupnicu i ne dozvoli brejk šansu do 3:3. Tako je bilo i do završnice, po jedan gem na obe strane uzet je bez izgubljenog poena, a Braun je ozbiljno pripretio izjednačivši na 40:40 pri vođstvu od 5:4, iako je Viktor imao 40:15. Daleko iza osnovne linije poslao je nezaustavljivu dijagonalu za set loptu, koju je iskoristio novim udarcima, neodbranjivim za Viktora.

Nezadovoljan epilogom trećeg seta, Viktor je dominantno ušao u četvrti. Nije odmah iskoristio dve brejk šanse, ali je izjednačio bez izgubljenog poena, da bi zatim oduzeo servis i potvrdio ga za 3:1.

Usledile su nove dinamične razmene, rastrčao se Braun, a posebno je bio upečatljiv jedan lob Viktora koji nije mogao da zaustavi i pored krajnjeg napora da se što više odrazi. Igralo se brzo, naročito su kratki bili gemovi pri servisu Troickog, dok Braunu ništa konkretno nisu donele improvizacije i pokušaji da uzvrati udarcima iza leđa kroz noge.

Zahvaljujući sigurnosti Viktora, bilo je 4:2. Samo se sedmi gem pretvorio u mini-maraton, Troicki je propustio tri brejk lopte koje su mogle da reše meč, a uporni Nemac je tek četvrti servis za 4:3 pretvorio u poen. Nije se dovodio u pitanje Viktorov servis, ponovo je bio brz za 5:3, pa je Braun bio u nezahvalnoj poziciji, ali je uspeo da spreči dve meč lopte i produži nadu da može ostati i dalje u duelu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track