(VIDEO) SKANDAL U MONTREALU: Novaka nazvali Hrvatom, a sad ne znaju kako izgleda srpska trobojka

Kanađani to namerno rade

(VIDEO) SKANDAL U MONTREALU: Novaka nazvali Hrvatom, a sad ne znaju kako izgleda srpska trobojka

Tenis -
Prva greška organizatora turnira desila se 2007. godine

Internet tim teniskog Rodžers kupa ne zna kako izgleda srpska zastava, pa su Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki igrali pod čudnom kombinacijom boja.

Zastava koja je stajala uz imena srpskih tenisera predstavlja kombinaciju mađarske i kubanske zastave, bez zvezde. Na sreću, ovaj nečudan propust dogodio se samo na internetu.

Inače na istom mestu se 2007. godine dogodilo da je na proglašenju pobednika osvajač pehara Novak Đoković nazvan Hrvatom.

Novak se tada sa osmehom obratio publici:

"Nisam Hrvat, ja sam iz Srbije, ali nema veze", utešio je Novak oficijalnog spikera, na čemu su mu tada čestitali i mediji u Hrvatskoj, koji su konstatovali da je odreagovao kao sportista i gospodin.

http://www.youtube.com/watch?v=pHxsHShCb5w

Novak Đoković i Janko Tipsarević su na terenu pobedom započeli takmičenje na turniru u Montrealu pošto su u dubl konkurenciji bili bolji od Viktora Troickog i italijanskog tenisera Andreasa Sepija sa 6:4, 6:3.

U osmini finala ih očekuje duel protiv Roana Bopane i Florina Mergee, a Đoković u singlu počinje takmičenje od drugog kola protiv Tomaša Belučija. Taj duel će početi ne pre 20.30.

U utorak će na teren i Janko Tipsarević protiv Roberta Bautista-Ahuta, koji su drugi po redu na terenu pet, gde program otvaraju David Gofan i Stiv Džonson od 18.30 po našem vremenu.

Viktor Troicki kreće od prvog kola i od 19.30 igra protiv Mihaila Južnjeg, što je prvi meč na terenu broj dva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track