(VIDEO) UŠAO U ANALE: Udarac koji je patentirao Rodžer Federer dobio naziv
Foto: AP

Legendarni ritern

(VIDEO) UŠAO U ANALE: Udarac koji je patentirao Rodžer Federer dobio naziv

Tenis -
Švajcarac je u mečevima protiv Novaka Đokovića i Jevina Andersona na turniru u Sinsinatiju odigrao nekoliko nestvarnih ritern udaraca, kada je posle početnih udaraca protivnika prilazio skoro do servis linije

Švajcarac Rodžer Federer, iako u 34. godini života, i dalje fascinira ljubitelje tenisa svojim igrama.

Čak šta više, trenutno drugi teniser sveta je na startu ovogodišnje američke turneje uneo inovaciju u igru, koja je danas dobila i zvanično ime.

Federer je u mečevima protiv Novaka Đokovića i Jevina Andersona na turniru u Sinsinatiju odigrao nekoliko nestvarnih ritern udaraca, kada je posle početnih udaraca protivnika prilazio skoro do servis linije.

Takvi udarci posebno su se isplatili u finalu protiv Đokovića, kada su mu omogućili da prelomi taj-brejk prvog seta i zatim čitav meč.

Ljubitelji tenisa prozvali su ovaj udarac "SABR" (Sneaky Attack By Roger), što bi u slobodnom prevodu značilo "Lukav napad Rodžera".

"Moj novi ritern je došao sam od sebe – pokušao sam dok sam trenirao i odlučio da ga primenim tokom mečeva. Morate to učiniti, a da ne navede protivnika da se oseća kao da ga ne poštujete. Možda ću probati ponovo, zavisi od protivnika i momenta meča", rekao je Federer.

(B92)

http://www.youtube.com/watch?v=zP6MfaArpIs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track