VRATILI NOLETA NA CENTRALNI TEREN: Đoković protiv Čilića u sredu posle 16 sati
Foto: AP

Srbin vodi 12:0

VRATILI NOLETA NA CENTRALNI TEREN: Đoković protiv Čilića u sredu posle 16 sati

Tenis -
Srbin i Hrvat igraće u sredu drugi meč na najvećem stadionu "Ol Ingland klaba", posle Mareja i Pospišila

Srpski teniser Novak Đoković i Hrvat Marin Čilić igraće sutra u četvrtfinalu Vimbldona posle 16 sati. To će biti drugi meč na Centralnom terenu.

Program na Centralnom terenu počeće u 14 sati po srednjeevropskom vremenu duelom između domaćeg igrača Endija Mareja i Kanađanina Vaseka Pospišila, koji je u osmini finala savladao Viktora Troickog. Što pre njih dvojica završe, pre će na teren izaći Đoković i Čilić.

Ovaj put, za razliku od osmine finala kada je tu "čast" imao Đoković, Rodžer Federer će igrati na terenu broj 1, a rival će mu od 14.00 biti Francuz Žil Simon. Posle toga snage će odmeriti Švajcarac Sten Vavrinka i još jedan Francuz Rišar Gaske.

Đoković je do četvrtfinala stigao posle više od tri i po sata borbe u dva dana i velikog preokreta protiv Kevina Andersona, dok je Čilić u četiri seta savladao Amerikanca Kudlu.

Srbin i Hrvat sastajali su se 12 puta i svaki put pobedio je Đoković, koji brani titulu na Vimbldonu osvojenu prošle godine.

U 2015. sreli su se jednom, u Monte Karlu, gde je Hrvat osvojio tri gema u dva seta. Ovo će im biti drugi vimbldonski okršaj, jer je prošle godine Novak u istoj fazi takmičenja, u četvrtfinalu, eliminisao Čilića posle pet setova.

U polufinalu će se sastati pobednici duela Đoković/Čilić - Vavrinka/Gaske i Marej/Pospišil - Federer/Simon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track