ZABORAVILI DA PLATE ĐOKOVIĆU: Novaku vlasti Rio de Žaneira i dalje duguju novac
Foto: Fonet/AP

Para nigde

ZABORAVILI DA PLATE ĐOKOVIĆU: Novaku vlasti Rio de Žaneira i dalje duguju novac

Tenis -

Vlasti Rio de Žaneira još nisu isplatili dugove najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji je 2012. godine igrao egzibicioni meč sa Gustavom Kuertenom, a deo novca, tačnije 146.000 evra mu nije isplaćeno.

Novaku je uplaćeno 104.000 od 250.000 evra, a posle tužbe početkom prošle godine, određeno je da kompletna suma bude uplaćena do oktobra 2016, što se nije desilo.

“Nemam nikakve vesti o tome. Znate, ne mogu mnogo toga da kažem. Jedino što mogu jeste da sam se odlično proveo u Riju i 2012. je bilo prvi put da sam otputovao tamo, kako bih igrao egzibiciju sa Gugom. To je sve čega se sećam. Uvek se lepo osećam u Brazilu, to su moji utisci”, rekao je Đoković. On se potom osvrnuo na želju ATP turnira u Rio de Žaneiru (500) da postane Masters (1.000). “Ovo je prvi put da čujem da Rio želi da postane turnir iz serije 1.000, tačnije Masters. To je sjajno, zašto da ne? Što više zahteva i gradova imamo koji žele da dostignu Masters nivo, što više jakih turnira budemo imali, to će biti bolje. To znači da popularnost tenisa u Brazilu raste. Olimpijske igre su mnogo pomogle, bilo je sjajno na Igrama prošle godine. Desilo se to ili ne, još ne znam, jer moram da sačekam sledeći sastanak kako bismo razgovarali. Mnogi gradovi žele da imaju turnire jače kategorije i mnogo je zahteva. Nije lako zadovoljiti svet i svakome dati priliku jer su vlasnici različiti. Tu su privatni vlasnici, agencije, gradovi, ATP, Grend slemovi... Komplikovano je i ne možete samo nekome dati da bude turnir iz 1.000 serije. Moramo da gledamo i druge aspekte – koja je podloga u pitanju, kako to utiče na turnir, kako utiče na igrače. Uvek je kockanje, ali ću sa zadovoljstvom da razmatram o tome”, dodao je Novak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track