ZAMRZNUTA POZICIJA: Tipsarević skinut sa ATP liste
Foto: Fonet

Neće početi od nule

ZAMRZNUTA POZICIJA: Tipsarević skinut sa ATP liste

Tenis -
Janko posle 14 godina više nije na svetskoj teniskoj tabeli, ali neće početi od nule kad se bude vratio posle velike pauze

Srpski teniser Janko Tipsarević posle 14 uzastopnih godina skinut je sa ATP liste. Nekad osmi igrač sveta, kad se bude vratio na teren, neće početi od nule, nego će imati zaštitni rejting iz vremena kad se povredio.Ta pozicija važiće za nekoliko prvih takmičenja, što će našem teniseru biti dovoljno da se vrati na rang-listu. Prošao agonijuTipsarević je poslednji put zvanični meč odigrao u oktobru 2013. u Valensiji, posle čega je usledila ozbiljna povreda pete, zbog koje je morao na dve operacije.Počeo je opet da trenira u septembru ove godine i očekuje da bi se tenisu mogao vratiti naredne sezone.- Agoniji zbog povrede kao da nema kraja, užasan je osećaj kada živite u neizvesnosti i niko ne može da vam garantuje ishod. Tenis nije samo moj posao, već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam vez bola, a od maja sam na štakama ili u kolicima - kazao je pre mesec dana Tipsarević.Kao TroickiU sličnoj situaciji bio je i Viktor Troicki, koji je bio suspendovan na godinu dana zbog izbegavanja testa na doping. On je tada bio 53. igrač sveta, ali je pri povratku na teren zauzimao 847. mesto na ATP listi.

Turnir u MoskviLAJOVIĆ USPEŠAN U DUBLUSrpski teniser Dušan Lajović i njegov partner u dublu, Hrvat Franko Škugor, plasirali su se u četvrtfinale turnira u Moskvi. Njih dvojica su u prvom kolu pobedili Belorusa Aleksandra Burija i Tunišanina Maleka Džazirija sa 2:1 (3:6, 6:3, 10:6). Lajović i Škugor u borbi za polufinale igraće s boljim iz duela između belorusko-ruske kombinacije Sergej Betov i Mihail Elgin i Australijanaca Sema Grota i Krisa Gućonea.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track