SRAMNA ODLUKA SUDA: Oprositili mu silovanje devojčice (14) jer je oženio žrtvu
Foto: Shutterstock

Pretilo mu 30 godina zatvora

SRAMNA ODLUKA SUDA: Oprositili mu silovanje devojčice (14) jer je oženio žrtvu

Planeta -

Ahmad Sjukri Jusuf, Malezijac u dvadesetim godinama koji je prošle godine silovao 14-godišnju devojčicu, izbegao je zatvorsku kaznu jer je svoju žrtvu nedavno oženio.

Silovatelju je pretila kazna do 30 godina zatvora i bičevanje, međutim pošto je pokazao papire da je s devojčicom stupio u brak, sud u Saravaku je zaključio da nema potrebe da nastavi slučaj.

Jasno, takva presuda je izazvala bes brojnih tamošnjih aktivista za ljudska prava, koji su pojasnili da se u Maleziji silovatelji na ovaj način neretko spasavaju.

Naime, roditelji žrtava će nekad radije dati njihove ruke silovateljima nego da im se ime kalja po sudovima, a tu je i faktor materijalne koristi.

"Tokom godina sam radila na puno takvih slučajeva i često se događa da silovatelj oženi svoju žrtvu od koje se nedugo potom razvede i porodici isplati dogovoreni iznos. Ali silovanje je silovanje i ovu odluku suda mogu oceniti samo kao nepravdom", izjavila je za AFP Egile Fernandes, predstavnica jedne tamošnje nevladine organizacije.

(Dnevenik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track