Srbi napravili sebi put nadomak Jarinja

vesti

Autor:

JARINJE - Nadomak administrativnog prelaza Jarinje mehanizacija čitave noći radila na izgradnji novog puta, kojim će pešaci i vozila zaobići punkt i bazu Kfora. Jučerašnji dan na Kosmetu obeležila dva incidenta.

Kosovo, jarinje, put, sever kosova,

JARINJE - Nadomak administrativnog prelaza Jarinje mehanizacija čitave noći radila na izgradnji novog puta, kojim će pešaci i vozila zaobići punkt i bazu Kfora. Jučerašnji dan na Kosmetu obeležila dva incidenta.
Iako je Kfor uklonio žice i sa administrativnog prelaza Jarinje, barikade i dalje blokiraju saobraćaj. Ipak, vozila i pešaci prelaze, ali ne preko administrativnog prelaza, već preko novog puta koji se gradio čitave noći, javlja reporter RTS-a.
Na taj način, Srbi sa obe strane prelaza će u potpunosti zaobići punkt i bazu Kfora.  Preko tog prelaza nije prešao nijedan pešak otkad su vojnici uklonili bodljikavu žicu.
Tokom noći građani su se smenjivali na barikadama koje su postavljene na svim važnijim putevima na severu Pokrajine.
Na carinskom terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice sinoć je uhapšeno trinaest vozača kamiona preduzeća "Eurokop" iz Raške.
Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je jutros da je vozače privela pogranična policija zbog ilegalnog ulaska na Kosovo, ali i zbog sumnje da su učestvovali u postavljanju barikada.
Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da je postojala sumnja da su ovim kamionima minulih dana na severu Kosova blokirani putevi, ali da je istragom utvrđeno da se ne radi o kamionima sa kojima su postavljane barikade.
"Dvadesetak kamiona bilo je predmet istrage. Utvrđeno je da su vozači 13 kamiona ušli ilegalno na Kosovo. Sedmorica su u pritvoru u Lipljanu, a po trojica u Podujevu i Vučitrnu," rekao je Hoti.
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je sinoć da je vozačima određena mera zadržavanja od 48 sati.
Direktor rudarsko-hemijskog kombinata "Trepča" Jovan Dimkić izjavio je da su uhapšeni vozači preduzeća iz Raške, koji za potrebe "Trepče" izvoze koncentrat za Švajcarsku.
Načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je na konferenciji za novinare da je u pitanju demonstracija sile i nastavak "psihološkog rata" protiv srpske zajednice na severu Kosova.
Tokom poslepodneva, grupa pristalica pokreta "Samoopredeljenje" je na putu Priština–Podujevo prevrnula kamion koji je na Kosovo prevozio robu iz Centralne Srbije, demonstrirajući na taj način protivljenje zbog obnavljanja uvoza robe srpskih preduzeća.
Od prošlog petka kosovske vlasti dozvoljavaju uvoz robe iz Centralne Srbije, primenjujući dogovor o carinskim pečatima postignutim sa Beogradom.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (12)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Srdjan

  Srdjan

  Mrkonjicu gledaj i uci kako se pravi put za jedan dan.

  44 Odgovori 
 • Raca Vračar

  Raca Vračar

  Oduvek smo bili snalažljiv narod i sposobni da se izborimo kada se svima čini da je situacija beznadežna, to su naši stari dokazali i u Kolubarskoj bici, i na Solunskom frontu! Na nama je da im obraz ne osramotimo! A šta naša vlada uradi?

  43 Odgovori 
 • Branimir Crni

  Branimir Crni

  Свака част само истрајте! Неће ни ова влада довека, срамота је то што нико из владе није реаговао да заштити ухапшене грађане , шта је са службеним демаршима и медијским притисцима ,да се омогу ... više и слободно кретање Срба ! Ма то њих не интересује , они ево сада се замлаћују дали је Министар знао или није , па како потписа ! КиМ је у нашим Срцима и одатле га неће избрисати!

  42 Odgovori 

Poslednji komentar

 • nesa vracar

  nesa vracar

  Samo da narod ne slusa vlast i bice nam bolje sigurno

  3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hrvatska, koja „Oluju“ slavi kao državni praznik, nema nikakvo moralno pravo da Srbiji drži bilo kakve lekcije Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!