Srbi u libijskom zatvoru već pet meseci

Društvo

Autor:

ZINTAN – Petorica državljana Srbije , zarobljenih tokom sukoba u Libiji, već pet meseci su u zatvoru u Zintanu.

Libija, zintanu, srbi, zarobljeni

ZINTAN  – Petorica državljana Srbije , zarobljenih tokom sukoba u Libiji, već pet meseci su u zatvoru u Zintanu.

Oni su dali izjavu istražnom sudiji, a konzul Srbije se uverio da su dobro.

„Nismo se čuli telefonom duže vreme. Naš konzul ih je obišao i javio nam da su dobro. To je naš jedinac, njegova majka i ja jedva preživljavamo“, kaže za „Politiku“ otac jednog od mladića, moleći se da će nove libijske vlasti osloboditi njegovog sina i drugove.

Prošlo je nešto više od pet meseci od kada su petorica srpskih državljana zarobljena u paklu građanskog rata u Libiji, ali je njihova sudbina i dalje neizvesna.

Zrobljeni su Zoran Nikolić iz Lazarevca, Milorad Junić iz Loznice, Milić Martinović iz Aranđelovca, Vojislav Nićiforović iz Beograda i Nedeljko Milanović iz Lazarevca
Predstavnici ambasade Srbije ih redovno posećuju u zatvoru u Zintanu, gde je, posle hapšenja, prebačen i Gadafijev sin Saif al Islam.

Iako su tadašnji pobunjenici, a sadašnji predstavnici novih libijskih vlasti, prilikom hapšenja, 12. avgusta 2011, osumnjičili petoricu srpskih državljana da su ratovali na strani snaga pukovnika Moamera Gadafija, njihov pravni status je, zapravo, sve vreme nejasan.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rijaliti emisije su postale naša realnost. Glavno pitanje trenutno je da li uopšte ima realnosti van rijalitija Aleksandra Janković, klinički psiholog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde