Prikaži najnovije vesti
sretko kalinić, cvetko simić, zemunski klan, miloš simović

Sretko iseckao i Cvetka Simića?

Crna Hronika 18

BEOGRAD - Klupko se odmotava. Ubistvo Cvetka Simića (44), čije je telo bez glave, ruku i nogu pronađeno u martu u zagrebačkom jezeru Jarun, biće jedna od tema razgovora Sretka Kalinića sa

BEOGRAD - Klupko se odmotava.
Ubistvo Cvetka Simića (44), čije je telo bez glave, ruku i nogu pronađeno u martu u zagrebačkom jezeru Jarun, biće jedna od tema razgovora Sretka Kalinića sa specijalnim tužiocem. Prema nezvaničnim informacijama, posle hapšenja glavnog egzekutora „zemunskog klana“ i njegovog nekadašnjeg „kolege“ Miloša Simovića hrvatska policija je u jednom od „štekova“ koji su njih dvojica koristili u Zagrebu pronašla Simićevu krv.

- Kalinić tokom boravka u pritvoru u Hrvatskoj nije detaljno ispitivan o ovom zločinu, jer se čekalo da bude izručen Srbiji. Nema sumnje da će srpskog specijalnog tužioca zanimati svaki detalj vezan za to - otkriva izvor Kurira blizak istrazi.

On objašnjava da se za pokretanje ovog slučaja s mrtve tačke čekala Kalinićeva ekstradicija Srbiji, kako bi se istraga o obračunu pripadnika srpskog podzemlja vodila u našoj zemlji.
- Da je istraga pokrenuta u Hrvatskoj, rešavanje misterije Simićevog ubistva moglo bi da oduži Kalinićevo izručenje - kaže sagovornik Kurira.

Cvetko Simić, čovek koji se pominjao kao blizak srpskom podzemlju i čiji je nadimak bio Preletač, ubijen je 8. marta. Njegovo izmasakrirano telo pronađeno je nekoliko nedelja pošto je prijavljen nestanak.

Izvor Kurira navodi i da se ne isključuje mogućnost da bi za Simićevu smrt istraga mogla da bude pokrenuta protiv oba bivša „pajtosa“, i Kalinića i Miloša Simovića.

- Naime, spekuliše se da je upravo ubistvo Simića bilo inicijalna kapisla da Simović pokuša da ubije Kalinića u Hrvatskoj. Ne isključuje se ni mogućnost da će njih dvojica nastojati da jedno drugom natovare ovaj zločin, ali ni to da na kraju obojica podele optuženičku klupu - zaključuje naš sagovornik.


J. Spasić - T. Ivančević

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 8 komentara