Prikaži najnovije vesti
 krijumčari, skank, hapšenje
Skanka najviše

Srpska policija zaplenila više od 800 kilograma droge

Crna Hronika 7

Na području Beograda, i u maju i junu zaplenjeno je najviše narkotika a samo u četiri odvojena slučaja ukupno 552 kilograma marihuane

BEOGRAD - Srpska policija je do polovine juna ove godine zaplenila oko 800 kilograma raznih vrsta narkotika, najviše u Beogradu, a među kojima preovladava posebna vrsta marihuane - "skank".

U prva četiri meseca, po podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u 1.357 zaplena na području Srbije oduzeto je ukupno 222,36 kilograma razne vrste droge, a najviše u Beogradu - 75,7 kilograma.

Na području Beograda, i u maju i junu zaplenjeno je najviše narkotika a samo u četiri odvojena slučaja ukupno 552 kilograma marihuane.

Beogradska policija, saopšteno je 13. juna, otkrila je dve ilegalne laboratorije za proizvodnju opojne droge marihuane - "skank", u veštačkim uslovima i zaplenila ukupno oko 72 kilograma ove droge, Vrednost obe laboratorije i uređaja procenjuje se na tri miliona dinara, a vrednost zaplenjene marihuane je osam miliona dinara.

Srpska policija je 28. maja u Beogradu uhapsila četvoricu osumnjičenih za prodaju droge "skank", a prilikom akcije pronađeno je 10 kilograma te vrste marihuane.

Prethodno je, polovinom maja, u akciji "Cepelin", u Beogradu zaplenjena velika količina veštački gajene marihuane -"skanka" - 270 kilograma gotovog proizvoda i 200 kilograma sirove marihuane, čija vrednost iznosi oko milion i po evra.

Na području Beograda, od januara do kraja aprila ove godine, inače bilo je ukupno 426 zaplena raznih vrsta narkotika među kojima i 71,5 kilograma marihuane, 1,8 kilograma heroina i 0,78 kilograma kokaina.

U tom periodu, po podacima MUP, na području Kraljeva zaplenjeno je ukupno 70 kilograma raznih narkotika među kojima je bilo 67,2 kilograma marihuane i 2,7 kilograma heroina.

Na području Novog Sada, u periodu januar - april ukupno je oduzeto 28,5 kilograma narkotika među kojima 24,2 kilograma marihuane, 1,09 kilograma kokaina i 0,99 kilograma heroina.

U tom intervalu, na području Jagodine ukupno je zaplenjeno 4,9 kilograma droge, na teritoriji Vranja oduzeto je 4,46 kilograma narkotika dok je na području Zaječara oduzeto 2,55 kilograma raznih vrsta droge.

Na području Pančeva, u 39 zaplena ukupno je oduzeto 5,87 kilograma droge, na teritoriji Sremske Mitrovice, u 31 zapleni je oduzeto 3,43 kilograma narkotika dok je na području Sombora, u 23 zaplene oduzeto 3,08 kilograma narkotika.

U tom periodu, na području Kruševac u 52 zaplene oduzeto je ukupno 4,75 kilograma narkotika među kojima najviše marihuane - 468 kilograma dok je na teritoriji Šapca ukupno oduzeto 2,32 kilograma droge.
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u peridou januar - april, oduzela je 2,647 kilograma doroge među kojima najviše heroina - 2,64 kilograma dok je kragujevačka policija ukupno oduzela 3,44 kilograma narkotika.

Na području Srbije, u prvom kvartalu zaplenjeno je i 1.842 komada tableta sintetičke droge - "ekstazi" i 11 komada tableta "lsd" kao i 363,26 grama hašiša.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir