SRPSKI GENERAL UHAPŠEN KAO TERORISTA Tužilaštvo CG: Dikić došao da ukloni Mila
Foto: Dado Đilas

Skandal zasenio glasanje: Crnogorska policija lišila slobode grupu naših državljana

SRPSKI GENERAL UHAPŠEN KAO TERORISTA Tužilaštvo CG: Dikić došao da ukloni Mila

Politika -

Teške optužbe: Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić i još 19 Srba uhapšeni su pod optužbom da su spremali oružane napade, nasilno zauzimanje parlamenta u Podgorici i hapšenje Đukanovića

PODGORICA - Bivši komandant Žandarmerije, general Bratislav Dikić uhapšen je u Crnoj Gori sa još 19 srpskih državljana.

Crnogorsko tužilaštvo tvrdi da su oni planirali da tokom parlamentarnih izbora izvedu terorističke akcije, kao i da uhapse premijera Mila Đukanovića!Grupa je, navodno, u Crnu Goru unela veliku količinu oružja i eksploziva.Osvajanje parlamenta- Sumnja se da je početkom oktobra formirana kriminalna organizacija s ciljem da utiče na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. Plan ove organizacije je bio da u vreme proglašenja rezultata na izborima, uz upotrebu oružja, napadnu građane, a da potom zauzmu prostorije parlamenta i proglase izbornu pobedu određenih partija - saopštilo je crnogorsko tužilaštvo, koje je juče saslušalo uhapšene.Oni vrde da je B. D. (46) vođa grupe.- Plan kriminalne organizacije bio je lišavanje slobode premijera Crne Gore. Organizator grupe B. D. prekjuče je došao u Crnu Goru s namerom dalje realizacije kriminalnog plana. Osumnjičeni su privatnim vozilima došli u Podgoricu, gde su se rasporedili u najmanje tri grupe. Po nalogu tužilaštva lišeni su slobode kad su pošli da provere unapred pripremljeno skladište i dopremljeno oružje i municiju - piše u saopštenju.Crnogorski zvaničnici potvrdili su da je Dikić uhapšen i naglasili da je sumnjivo to što na graničnim prelazima nije radio elektronski sistem u subotu, kad je navodno Dikić prešao granicu. Međutim, kako Kurir nezvanično saznaje, Bratislav Dikić je u Crnu Goru otišao prošlog četvrtka.- Dikić je ilegalno ušao u zemlju i sve vreme je bio u Podgorici. Sa njim je bilo nekoliko ljudi koji su juče uhapšeni, a kod jednog od njih otkriveno je oružje i eksploziv - kaže izvor Kurira upućen u istragu.Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema podatke o hapšenju navodne paravojne kriminalne grupe u Crnoj Gori.- Reč je o čoveku koji je penzioner. Čudan mi je dan na koji se to dešava. Za sve ostalo je bolje da se ugrizem za jezik tri puta i da prećutim. Zvanično baš ništa nismo dobili, ali je dobro to da se ništa nije dogodilo pa će biti interesantno da stvarno vidimo o čemu se radi - izjavio je on.Milo Đukanović rekao je da o hapšenju Dikića poseduje saznanja koja su se pojavila u medijima. Upitan da li očekuje da može biti incidenata, on kaže:- Ne. Crna Gora je stabilna i funkcionalna država i ko god misli da može da se igra sa njom završiće kao što su i dosad završavali.Medojević: NameštenoLider Pokreta za promene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević naveo je da je njegova stranka pre nekoliko dana objavila Đukanovićev plan - da će, kad proceni da gubi izbore, pokušati da isprovocira sukobe.- Najavili smo da može da pribegne nekim osmišljenim provokacijama. Đukanović gubi izbore, izlaznost je sjajna i to je loša vest za njega, on ima motiv, resurse, a ima i Bebu Popovića kao savetnika, tako da ima dosta elemenata koji ukazuju na to da je možda čak ovo jedna od nameštaljki, igara režima koji gubi. Pojavile su se informacije da je ta grupa planirala atentat na Đukanovića, treba sačekati da vidimo o čemu se radi - naveo je Medojević.

Priveli i žene Osim Dikića, uhapšeni su Kristina Hristić (43), Vladimir Božović (21), Nikola Đorđević (21), Stefan Velimirović (25), Goran Kovačević (17), Bojan Kovačević (40), Luka Đorđević (18), Branko Milić (61), Milan Dušić (59), Dragan Maksić (40), Srboljub Đorđević (52), Aleksandar Čurović (33), Aleksandar Aleksić (42), Nikola Đurić (34), Siniša Ćetković (37), Dejan Stanojević (42), Miloš Aćimović (25), Ivica Matić (36) i Perica Andrić (39).

BiografijaBratislav Dikić karijeru je započeo u MUP 1989. godinePostao je komandant Specijalnih policijskih snaga Žandarmerije Srbije u junu 2009.U julu 2013. godine smenjen zbog komandne odgovornosti nakon dvostrukog ubistva u selu ZakutiPosle smene je Dikić, koji od 2011. ima čin generala, postavljen za pomoćnika direktvora policijeIz službe se povukao 2015. godineDikić je 2013. optuživan da je izazivao nerede na izborima na Kosovu

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

EKSKLUZIVNO: Novak Đoković kupuje kuću u Beogradu

PAPRENA VOŽNJA: Gorivo na pumpama skuplje za četiri dinara

UBICE IMALE REZERVNI PLAN: Saleta Mutavog hteli da ubiju pred verenicom

VOJNIČKI REŽIM VLADE: Premijer Vučić kisnuo, Zorana čuvala frizuru!

ĐILAS MILOSTIVI: Oprostio dugove demokrata, vratio im stanove i lokale!

SKANDAL: Stečajna mafija opet drma Srbijom

KINEZI SRBIMA OTIMAJU PASOŠE: Vraćaju ih za 3.000 dolara

PORODIČNA DRAMA KOD ČAJETINE: Dečak (8) pokušao da se obesi!

SEKTAŠKI PROVOD: Familija tuguje, dever na zabavi!

SKANDAL ZA SKANDALOM U PARTIZANU: Posle majica i čitulja za navijača Saleta Mutavog

MARKO GRUJIĆ ZA KURIR: Ako padne gol, opet ću da srušim Jutjub!

DARKO MILIČIĆ ODUŠEVLJEN BASKETAŠIMA: Braćo Srbi, neka ste zgazili Amerikance

Poklon dodatak

DANAS UZ KURIR: Izbor iz Pelagićevog „Narodnog učitelja“

Lečite se po tradicionalnim recepturama

Današnji poklon dodatak Lekovito bilje donosi vam izbor preporuka iz popularne cknjige Vase Pelagića “Narodni učitelj”.

U ovom dodatku saznaćete kako breza može da se koristi za lečenje infekcija mokraćnih kanala, kako da pomoću žalfije izlečite bolove u grlu, otkrićete sva lekovita svojstva kantariona i još mnogo korisnih savetaza očuvanje zdravlja uz pomoć kestena i gloga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track