ONI ZA DOBAR HIT NE ŽALE PARA: Zavrteće vam se u glavi od cena najskupljih pesama na estradi
Foto: Nemanja Pančić, Dragan Kadić

Ulažu u karijeru

ONI ZA DOBAR HIT NE ŽALE PARA: Zavrteće vam se u glavi od cena najskupljih pesama na estradi

Stars -

Za dobar album estradni umetnici moraju da izdvoje pozamašnu sumu novca koja se doseže čak i do 150.000 evra. Ukoliko album prođe kod publike, ulog im se i te kako isplati.

Pevačice i pevači spremni su da za dobar hit iskeširaju i do nekoliko hiljada evra, a uprkos krizi, koja je u velikoj meri spustila cene, tekstopisci i dalje drže cene i dobro zarađuju.Najskuplje pesme na estradi

Pesma “Usne boje vina”, koju potpisuju Marina Tucaković, Romario i Kobac, a koju peva Boban Rajović, koštala je čak 18.500 evra. S obzirom na to da ga je ova pesma proslavila, ovo je bio odličan potez Rajovića.

Sa druge strane, za pesmu “Autoput”, Boban je dao 8.000 evra, ali nije postigla nikakav uspeh.

"Ono što ti se kroz posao ne vrati, najskuplje te košta", pričao je Boban tada.

Druga najskuplja pesma na estradi je “Laku noć” Saše Dragića, a koju je otpevao Adil Maksutović. Pesma je koštala 25.000 evra, a Adilu je to bila karta za povratak na scenu, nakon što je, zbog nasilja nad nevenčanom suprugom Anom, nestao sa estrade. Ova pesma je na Adilovu sreću postala hit, pa se ulaganje i te kako isplatilo.

Titulu najskuplje pesme nosi “Romale Romali”, koju je napisao Kiki Lesendrić, a kojom je Ana Nikolić osvojila drugo mesto na “Beoviziji”. Ana je za ovu pesmu, koju je Nataša Bekvalac odbila, platila čak 30.000 evra, a sudeći po popularnosti koju je stekla, ovo je bio odličan potez u pevačicinoj karijeri. Iako je Kikiju ova pesma donela poprilično dobru zaradu, to je ništa u poređenju sa tim da je Ana na ovoj pesmi zaradila neverovatnih 300.000 evra.

Marina Tucaković, poznata kao hitmejker (Foto: Damir Dervišagić)
Marina Tucaković, poznata kao hitmejker (Foto: Damir Dervišagić)

(EPK/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track