ŽELJKO NINČIĆ: Popović i Brena su me uništili
Foto: Youtube, Facebook

Glumac iz Audicije na sudu s čelnicima Granda

ŽELJKO NINČIĆ: Popović i Brena su me uništili

Stars -

Pokrali su me, zbog njih nisam dolazio u Beograd 16 godina! Proces je stigao do Ustavnog suda, očekujem presudu u svoju korist, kaže Željko Ninčić

Glumac Željko Ninčić je kao Marinko Ćutuk „ćet‘ri sata ćamio ćekajući“ u legendarnoj „Audiciji“, a 13. novembra ponovo će s hit predstavom zasmejati publiku u Beogradu, u Sava centru. Glumac za Kurir otkriva da 16 godina nije dolazio u Srbiju zbog sudskog spora s Lepom Brenom i Sašom Popovićem zbog autorskih prava!Neverovatan uspeh mladih studenata, među kojima je bio Ninčić, koji su 1984. godine došli na ideju da naprave ovu urnebesnu komediju, prekinut je 2000, kada je, prema njegovim rečima, „Grand produkcija“ neovlašćeno objavila video-kasetu njihove predstave i tako im uništila posao.

U centru skandala... Lepa Brena i Saša Popović
U centru skandala... Lepa Brena i Saša Popović

- Ta priča će dobiti drugi i veći smisao. Proces je stigao do Ustavnog suda, posle toga očekujem presudu u svoju korist. Jedva čekam taj momenat jer je taj problem s „Grandom“, odnosno sa Popovićem i Brenom, zbog autorskih prava uzrok mog nepojavljivanja u Srbiji. U Beograd nisam dolazio 16 godina, bez obzira na to što je tada predstava „Audicija - primi me“ imala 150.000 gledalaca u Srbiji, a u regionu oko 600.000 - priča glumac.Dodaje da se zbog toga nervirao, pa sada u šali kaže da mu je profesija glumca koji igra u komediji donela bolest.- Od glume sam dobio čir! Mnogo je težak ovaj posao. U današnje vreme dosta problema prati slobodne umetnike. Takav je slučaj i sa mnom jer ja nisam vezan ni za jednu instituciju, iza mene niko ne stoji - objašnjava Ninčić.Pored Marinka Ćutuka i Veselog, koje tumači Željko Ninčić, publici će se predstaviti i Vuk Medojević Lisica, Asfaltina Kurajbegović, Džemsudin Šimširpasić i Radojka Janša.

ImprovizacijaI MI SE SMEJEMO S PUBLIKOMIako „Audicija“ traje već 32 godine, glumci nisu upali u rutinu. Željko otkriva da se i glumci na sceni smeju s publikom.- To je retko, ali se ipak dogodi. Kod ovakvih predstava to je dopušteno, pogotovo kad se na sceni desi improvizacija. Nikad nisam video ništa loše u tome, to je dokaz da radimo dobro i da publika prepoznaje naš trud - kaže Ninčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track