EKSKLUZIVNA ISPOVEST SPASE: Lepa Brena je postala zvezda jer je moje dete umrlo!
Foto: Privatna Arhiva

Prva pevačica "Slatkog greha"

EKSKLUZIVNA ISPOVEST SPASE: Lepa Brena je postala zvezda jer je moje dete umrlo!

Stars -

Kurir je došao do Spase, prve pevačice "Slatkog greha" koja u ekskluzivnoj ispovesti otkriva na koji način je Lepa Brena postala najveća balkanska folk diva

Najveća balkanska folk diva Lepa Brena pohod na tron, kojim već preko tri decenije suvereno vlada, započela je u grupi Slatki greh. Hit „Čačak“ osvojio je 1982. bivšu Jugu preko noći i ušao u istoriju!Ali ko zna kako bi ta muzička istorija danas izgledala da je u originalnoj postavi grupe Saše Popovića ostala Spasa Mečanin, pevačica koju je zamenila Lepa Brena. Spasino ime je prošle nedelje u jutarnjem programu TV Hepi pomenuo kompozitor Milutin Popović Zahar, tvorac mnogih pesama Slatkog greha.- Saša Popović je smislio jahanje, harmoniku na leđima, sedenje u krilu. Pre Brene, to sedenje u krilu radila je jedna Spasa, ona je bila njihova prva skandal-dama, vatala je goste - ispričao je Zahar, a svi mediji u bivšim jugoslovenskim republikama preneli su priču o Spasi, koju je „jedan bokser oteo sa scene“.Dve tragedijeAli misteriju o prvoj dami Slatkog greha ekskluzivno razotkriva Kurir, koji je Spasu Mečanin pronašao u Banatskom Aranđelovu. Spasa se danas preziva Nikolić, ima 63 godine. Živi povučeno sa sinom Milošem, ali se s nostalgijom seća vremena kad je pevala u grupi Lira šou Saše Popovića.- Taj bokser koga je pomenuo Zahar je moj pokojni muž Mališa Nikolić. Nije me oteo na sceni, već me je odveo kući i venčali smo se u Smederevu 13. januara 1980. Venčala me je bivša devojka Saše Popovića. U januaru smo se uzeli, a u aprilu sam izgubila bebu. Doktori su mi rekli da više nikad neću imati dece, ali, eto, posle sam rodila Miloša. Nažalost, bez muža sam ostala vrlo rano. Mališa je poginuo u saobraćajci 1983, kad je naš sin imao samo dve i po godine - počinje priču Spasa.

Tako je suđenoKaže da joj je drago kad je kolege pomenu, a pogotovo Saša Popović. Pitamo je kakav je kao šef orkestra bio sadašnji direktor „Granda“.- Fantastičan! On je uvek imao originalne ideje koje smo zajedno sprovodili u delo. Ja sam šila suknjice za audicije na koje smo išli. Bili smo mladi i ludi, mnogo smo se šalili. Svi u bendu su me gledali kao sestru.Spasa je bila na korak do velikog uspeha kad ju je zadesila prva životna tragedija. Izgubila je bebu i to je zapravo bio razlog njenog povlačenja s muzičke scene.- Breni je bilo suđeno, a meni se zlo desilo na sceni. Moje dete je umrlo i rodila se zvezda, Lepa Brena. To je toliko simbolično i strašno! Zato mi je suprug zabranio da pevam. Ležala sam mesec dana u bolnici u Brčkom, imala sepsu u početnom stadijumu, mesecima nisam mogla da se oporavim. To je bila prekretnica. Tada sam ostavila Lira šou - priča Spasa sa setom u glasu.Primetna je bila tuga u Spasinim očima, ali ima li tuge za bendom, za muzikom? Da li je zažalila što je otišla od Popovića?- Naravno! To je moja velika rana, moj bol, nešto što neću nikad preboleti - kaže čuvena Spasa.

Fahreta došla da šmekne SpasuBILA JE PUNAČKA, ALI MNOGO SIMPATIČNA!Spasa se seća i prvog susreta s Lepom Brenom, koja je došla na njen nastup pre nego što ju je zamenila u grupi.- Bila je punačka, to sam prvo zapazila, ali i simpatična. Pitala me je da li bi konobari mogli da nameste sto blizu bine za nju i njeno društvo. Kad je videla kako sam ja stala na scenu, prokomentarisala je: „A tek kad ja stanem tako!“ Pa to nikad neću zaboraviti! - priča za Kurir Spasa kroz smeh i tvrdi da ne može odgovoriti na pitanje ko bolje peva, ona ili Brena.- Postoje pesme koje bih sigurno ja bolje otpevala, ali i one u kojim bi ona dominirala. Što se tiče njenih hitova, evo, ne mogu da se setim nijednog koji mi se sviđa!

Puno korisnih informacija

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK DR KURIR: Pobedite osteoporozu

U današnjem dodatku Dr Kurir saznajte šta treba da radite ukoliko bolujete od osteoporoze, koji su prvi znaci reume i kako da je pobedite prirodnim putem.

Otkrićete zašto vakcinu protiv HPV treba da prime i dečaci, a imamo rešenje za brzo i efikasno smirivanje želuca.

Svake nedelje u Kuriru čeka vas puno korisnih informacija i saveta kako da sačuvate zdravlje!

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track