SAŠA POPOVIĆ ZA KURIR: Lepa Brena je Spasi otela mikrofon i gurnula je!
Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

Otkriva kako je Fahreta ušla u bend

SAŠA POPOVIĆ ZA KURIR: Lepa Brena je Spasi otela mikrofon i gurnula je!

Stars -

Kad je Mečaninova najavila odlazak, bili smo u problemu. Dugo nismo mogli da joj nađemo zamenu. Onda su nam rekli da ima jedna Bosanka koja razbija, priča Saša

Kurirova priča o Spasi Mečanin, pevačici grupe Slatki greh, koju je nakon odlaska zamenila Lepa Brena, odjeknula je širom bivše Juge! Ni posle 36 godina od njenog odlaska iz orkestra Lira (kasnije Slatki greh) nije zaboravljena, a sa velikom setom o njoj je za Kurir pričao i osnivač grupe Saša Popović.

- Spasu nisam čuo ni video 20 godina. Iskreno, ne znam ni gde živi, a voleo bih da je vidim. Ona je bila prava pevačica i kad nas je napustila, napravila nam je veliki problem. Morali smo da otkažemo sve svirke jer nismo mogli da joj nađemo pravu zamenu. Bila je jedinstvena - rekao je Popović za Kurir.

EKSKLUZIVNA ISPOVEST SPASE: Lepa Brena je postala zvezda jer je moje dete umrlo!

- Sve je bilo lepo do 1980. godine. Spasa se onda udala i otišla da živi sa svojim suprugom. Trebala nam je pevačica pod hitno! Tražili smo pomoć od koncertnih agencija u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, ali niko nije imao ni približnu Spasi. U Bosni su mi rekli: „Ima jedna Bosanka, peva neke igranke, rok pevačica, trese“ - kaže Saša.

Spasa Mečanin i Saša Popović na nastupu 1978.
Spasa Mečanin i Saša Popović na nastupu 1978.

Ta Bosanka je bila Fahreta Jahić, buduća Lepa Brena, ali ona se Popoviću uopšte nije dopala:- Došla je neka kovrdžava u kožnom prsluku i pantalonama i beloj košulji, onako baš jaka. Kaže: „Ja sam Brena.“ Kad je to izgovorila, mi svi u smeh. Ja ništa, čekam sledeću. Naš drug Caka mi onda kaže da je to ta o kojoj su nam pričali. Bio sam kulturan i saslušao sam je. Posle sam rekao Caki da nema teorije da ona peva!

Spasa danas
Spasa danas

Međutim, ta kršna Bosanka je imala plan i bukvalno je oduvala Spasu Mečanin sa scene!- Brena je došla na Spasin poslednji nastup, i to baš u Brčkom. Prethodno mi je njen muž rekao: „Sale, od danas je ona moja supruga, neću više da peva, neću da mi ljudi govore da joj se nabacuju muškarci“. I tako Spasa je nešto pevala, a Brena je uletela na binu, otela joj mikrofon, gurnula je i zapevala! Ja kažem: „Alo, bre, gde ćeš?“, a ona meni „Ćuti, bre, mali!“ i nastavi da peva. To je bilo to - ispričao je Saša u emisiji „Iz profila“.

Još je pamteSPASA JE BILA SEKS-BOMBA!- Spasa Mečanin bila je najskandaloznija pevačica tog vremena! Pela se na stolice, bila je pravi šoumen i umela je s gostima. Ali sve to što je radila bilo je sa stilom, bez vulgarnosti i u sklopu programa koji su oni kao bend imali. Zato su njihovi nastupi bili toliko posećeni i o Spasi i grupi su svi pričali. Za svoje vreme bila je prava seks-bomba! - rekao nam je jedan saradnik Saše Popovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track